'Hij ging helemaal door het lint', scheidsrechter RKSV Nuenen-VV Gestel krijgt kopstoot

25 oktober 2015 om 14:39 • Aangepast 21 november 2020 om 15:08
nl
Bij de bekerwedstrijd tussen RKSV Nuenen en VV Gestel is zaterdagmiddag een scheidsrechter bedreigd en mishandeld. De scheidsrechter, Gerard Briene, kreeg een kopstoot. Hij riep de hulp van de politie in om erger te voorkomen.
Profielfoto van
Geschreven door

Het duel verliep voor de scheidsrechter stroef. Tijdens de wedstrijd scholden sommige voetballers hem uit. Ze waren het niet eens met de beslissingen die hij nam.
Vrije trap voor NuenenDe onvrede over scheidsrechter Briene bereikte het kookpunt tijdens de blessuretijd. De 47-jarige doelman van VV Gestel ving een hoge bal van een teamgenoot op, maar Briene beoordeelde de bal als een terugspeelbal en gaf een vrije trap voor Nuenen.
Nuenen schoot in eerste instantie tegen de muur, maar vervolgens kwam de bal dankzij de vrije trap alsnog in het doel terecht. De keeper zou hier dusdanig kwaad om zijn geworden dat hij Briene een kopstoot gaf.
"Na mijn beslissing kwam de keeper scheldend naar mij toe. Ik gaf hem de rode kaart. Daarna ging hij helemaal door het lint en gaf me een kopstoot op mijn neus. Dit zijn dingen waar je niet op zit te wachten. Ik heb dit nog nooit meegemaakt.’’
Sommigen wilden scheids 'uit raam gooien'De scheidsrechter viel van de pijn en van schrik op de grond. Hij hield het voor gezien en liep naar de kleedkamer, waar hij een uur alleen bleef. In die tijd zouden nog onbekende lieden van VV Gestel Briene hebben gedreigd uit het raam te gooien.
Voor de Gelderse Briene, die tijdens de wedstrijd vier rode kaarten had uitgedeeld, was de maat vol. Hij belde de politie met de vraag of ze de boel kon sussen. Dat gebeurde uiteindelijk ook.
De KNVB laat maandagochtend weten dat het met de scheidsrechter heeft gesproken. De voetbalbond gaat de verklaringen verzamelen en aan de tuchtcommissie voorleggen. De commissie zal mogelijk sancties opleggen.
Hevig verzetAgenten arresteerden de keeper na de wedstrijd, naar verluidt in de kantine. Hij verzette zich daarbij volgens de politie hevig. Agenten moesten hem naar de grond werken. De doelman zit nog vast, zo bevestigen meerdere bronnen tegenover Omroep Brabant.
VV Gestel reageerde tegenover Omroep Brabant verrast dat hun doelman een kopstoot zou hebben gegeven. "De keeper en de scheidsrechter deden een stap vooruit en kwamen met hun buik tegen elkaar aan", herinnert de voorzitter nog.
Volgens de voorzitter is de doelman van VV Gestel een heethoofd in het veld, maar in positieve zin'. "Hij zet het team op scherp." Volgens Briene moet dit nog blijken. "Gelukkig had ik twee neutrale assistenten en zijn er ook camerabeelden. Die zullen uitwijzen wat er nu precies is gebeurd." Met scheidsrechter Briene gaat het iets beter, maar hij heeft nog wel hoofdpijn. Ook heeft Briene last van zijn nek.
KNVBDe KNVB laat maandagochtend weten dat het met de scheidsrechter heeft gesproken. De voetbalbond gaat de verklaringen van de scheidsrechter en de clubs verzamelen en aan de tuchtcommissie voorleggen. De commissie zal mogelijk sancties opleggen.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.