Buurtbewoners geschrokken van drugslabs Oss en Veldhoven

25 oktober 2015 om 17:06
nl
Vlak na elkaar heeft de politie in de regio Oss en Veldhoven invallen bij drugspanden gedaan. Bewoners zijn geschrokken. Vaak wisten ze van niets, zo laten ze zondag in meerdere gesprekken met Omroep Brabant weten.
Geschreven door

Door één van haar ramen kon ze de garagebox zien waar afgelopen vrijdag een inval werd gedaan. Toch had een bewoonster van de Osse Lisztgaarde al die tijd niet door dat er op luttele meters een 'tikkende tijdbom' was. En dat het dus mogelijk behoorlijk fout kon gaan.
"Er was bij die garagebox nooit iets te zien. Ik zag geen auto's af en aan. Mocht dat wel zo zijn geweest, dan gebeurde dat 's nachts. Maar op dat moment sliepen de meeste mensen", vertelt ze. "Aan de andere kant lette ik er niet zo op; er gebeurt hier zóveel."
'Geen zicht op wat er gebeurt'De Lisztgaarde is namelijk een beruchte straat in Oss, geven de bewoners toe. "Laat ik het zo zeggen: ik kijk er niet raar van op dat hier een garagebox met drugs is gevonden. Eerder rolde de politie hier ook al hennepkwekerijen op", constateert een ander.
LEES OOK: Honderden kilo’s drugsgrondstof en vuurwapens gevonden bij invallen regio Oss
De man, een oud-bewoner: "Het probleem is dat iemand zijn huis kan verkopen, maar zijn garagebox voor zichzelf kan houden. En zo kan het zijn dat hier mensen komen die hier niet eens meer wonen. Wij hebben geen zicht op wat daarin gebeurt."
Daarmee lijkt de oud-bewoner de vinger op de zere plek te leggen. Want in hoeverre kan je als buurtbewoner namelijk alles in de gaten houden? Heb je wel door als er iets gebeurt wat niet door de beugel kan?
'Nette buurt'Een Veldhovense vrouw, die vlakbij een zaterdag opgerolde drugslocatie woont, denkt van niet. "Dit is een nette buurt, ik verwachtte het hier niet. Aan de andere kant was de garagebox ook wel goed afgeschermd. Mensen kwamen er alleen als ze de hond uitlieten."
LEES OOK: Drugsgarage met zeer brandbare stoffen gevonden in woonwijk Veldhoven
Feit is dat drugscriminelen proberen om hun laboratoria goed te verbergen. En in sommige gevallen lijkt dat ook aardig te lukken, mogelijk mede dankzij de hulp van buurtbewoners. Er lijkt maar één remedie te zijn: opletten. Dankzij een tip kon de politie het lab in Veldhoven namelijk oprollen.
Met elkaar verwevenVolgens de politie staan de drugsvondsten van vrijdag en zaterdag 'in eerste instantie' los van elkaar. Maar dat kan in de toekomst mogelijkerwijs veranderen. Een feit is namelijk dat onze provincie en de drugscriminaliteit door en door met elkaar zijn verweven.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=jv-_4SXGSiA]
Lees meer over drugs in Brabant - en de gevolgen voor buurtbewoners - op onze themasite.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.