'Politie vergat inlogautorisatie van politiemol Mark M. te blokkeren' - Omroep Brabant

'Politie vergat inlogautorisatie van politiemol Mark M. te blokkeren'

25 oktober 2015 om 19:01
nl
De politie is vergeten de inlogautorisatie van politiemol Mark M. te blokkeren nadat hij niet door de screening van de AIVD was gekomen. Daardoor had M. toegang tot gevoelige informatie.
Geschreven door

Dat meldt de NOS op basis van bronnen rond het onderzoek. Mark M. werkte bij de Dienst Infrastructuur van de politie in Son.
Vertrouwenspositie Nog voordat de AIVD de screening van M. rond had, zat hij al op een vertrouwenspositie. Volgens de bronnen mag dat niet, maar was dat gebruikelijk bij de toenmalige KLPD.
M. werd van de vertrouwenspositie afgehaald toen hij niet door de screening kwam. Omdat de politie vergat zijn inlogautorisatie te blokkeren, kon M. alsnog bij vertrouwelijke informatie.
LEES OOK: 'Het lijkt wel een slechte film, hij loog iedereen voor’
De Oekraïnse vrouw van M. was de reden dat hij niet door de screening kwam. Zijn vrouw en haar familie konden niet worden gescreend omdat de inlichtingendienst geen samenwerking met veiligheidsdiensten in Oekraïne.
Negatief adviesOndanks het negatieve advies van de AIVD nam de politie M. toch aan. De politiemol deed zes jaar over zijn opleiding bij de politie. Hij kwam in dienst omdat hij op een lichtere baan solliciteerde.
Trajectbegeleiders van M. vroegen meerdere keren om hem weg te sturen. Het is onbekend waarom dat niet is gebeurd.
Informatie doorgespeeldDe 28-jarige M. werd eind vorige maand aangehouden. Hij wordt ervan verdacht belangrijke informatie te hebben doorgespeeld aan drugs- en motorbendes.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.