Stormloop eindfeesten Dutch Design Week: 'Knokploeg moest voorkomen dat mensen over hekken klommen'

25 oktober 2015 om 20:38
nl
Twee feesten op het terrein van Sectie-C in Eindhoven hebben zaterdagnacht tot enige onrust geleid. De beheerders van het terrein hadden moeite met grote groepen mensen die zich illegaal toegang tot de feesten wilden verschaffen. Daarbij klommen zij onder meer over hekken, bevestigt een woordvoerder van Dutch Design Week aan Omroep Brabant.
Geschreven door

Sectie-C is een van de locaties van de Dutch Design Week. Een bezoeker die zaterdagnacht aanwezig was heeft in een anonieme brief zijn beklag gedaan over de feesten. “De feesten brachten een veel te grote mensenmassa op de been. Die de organisatie helemaal heeft verrast.”
'Geen geweld gebruikt'Dat laatste wil de woordvoerder niet bevestigen, maar ze zegt wel dat er meer mensen de feestjes wilden bijwoonden dan was toegestaan. “Hen is daarom de toegang ontzegd. Een aantal mensen begon daarna over de hekken te klimmen. Daar bleef het bij. Volgens onze informatie is er geen fysiek geweld gebruikt.”
De bezoeker die Omroep Brabant mailde, heeft een andere versie van wat er gebeurd is. “De eigenaren van het terrein raakten volledig in paniek en mobiliseerden zichzelf als een knokploeg rondom de hekken. Professionele beveiliging en organisatie met ervaring ontbrak volledig. Honderden mensen waren samengepakt in onveilige niet brandveilige ruimtes.”
ZIE OOK: De negen leukste tweets over de Dutch Design Week
'We zijn in shock vertrokken'Als er iets was gebeurd waren de gevolgen niet te voorzien, aldus de bezoeker. “Er werd door beheerders geduwd, getrokken en er werd geweld gebruikt. We zijn in shock vertrokken.”
De woordvoerder van Dutch Design Week ontkent alle aantijgingen en benadrukt dat de situatie volgens haar informatie gewoon veilig was. De beheerders van het terrein waren niet bereikbaar voor commentaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.