Brand in parkeerkelder Bergen op Zoom vrijwel zeker aangestoken, tientallen mensen geëvacueerd

26 oktober 2015 om 11:56 • Aangepast 21 november 2020 om 15:08
nl
In Bergen op Zoom is maandagochtend vroeg een appartementencomplex aan de Goudbaard compleet ontruimd nadat in de parkeerkelder eronder een uitslaande brand was uitgebroken. Er waren meerdere brandhaarden. De politie gaat er vanuit dat de brand is aangestoken. Rond halfacht werd het sein 'brand meester' gegeven.
Profielfoto van
Geschreven door

Meerdere mensen ademden rook in en zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Ook drie agenten moesten naar het ziekenhuis, omdat ze rook hadden ingeademd. Volgens bewoners is het al de tweede keer dat er brand was in de parkeerkelder. Ook vertelden zij dat ze maandagochtend mensen hebben zien wegrennen.

Wachten op privacy instellingen...

Sporthal De SchelpDe bewoners zijn opgevangen in sporthal De Boulevard. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio gaat het om zeker tachtig tot honderd mensen. Het appartementencomplex telt 66 appartementen.
Wanneer de bewoners terug kunnen is nog niet duidelijk. Het gebouw is nog niet vrijgegeven. In de middag mogen bewoners in kleine groepjes wel even onder begeleiding naar hun flat om noodzakelijke spullen op te halen.
De Veiligheidsregio is aan het bekijken hoe ernstig de schade is aan het complex. Volgens burgemeester Frank Petter krijgen de bewoners maandag nog duidelijkheid. "Het kan zijn dat een deel van de mensen al terug kan. Dat wordt vandaag bekend. Voor de mensen die nog niet terug kunnen, regelen we tijdelijke woonruimte."

Schade waarschijnlijk grootBij de brand die rond kwart voor vijf uitbrak, ontstond veel rook en de vlammen waren ook buiten het gebouw te zien. Verschillende auto's stonden in brand. In de garage stonden 35 auto’s geparkeerd. Hoe groot de schade precies is, is nog niet bekend. "Dat wordt nu bekeken, maar de schade is zeker aanzienlijk", aldus burgemeester Petter.

Wachten op privacy instellingen...

Omdat het vermoedelijk niet de eerste keer is dat er brand is gesticht in het complex, gaat de burgemeester en de Veiligheidsregio in gesprek met de verhuurder van de appartementen, woningcorporatie Stadlander. "We willen kijken welke maatregelen er al genomen zijn en welke in de toekomst nog nodig zijn", zo zegt Frank Petter.
Forensische rechercheurs doen sporenonderzoek. Agenten houden een buurtonderzoek en nemen getuigenverklaringen op.

Wachten op privacy instellingen...

Er waren de hele ochtend veel hulpdiensten bij de brand. De brandweer zette meerdere blusvoertuigen in en een hoogwerker. Omwonenden kregen het advies uit de rook te blijven en ramen en deuren te sluiten wanneer ze last hadden van de rook. De rook trok over de woonwijk Borgvliet en werd rond zeven uur minder.

Wachten op privacy instellingen...

'Verkeer geen last van rook'Volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) heeft het verkeer in de maandagochtendspits rond Bergen op Zoom geen last gehad van de rook.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.