Vandaag in Brabant: branden lijken opnieuw aangestoken

26 oktober 2015 om 08:54
nl
Een onrustige avond en nacht met veel branden. In Bergen op Zoom moest een flat worden geëvacueerd en wordt ernstig rekening gehouden met brandstichting. In Breda gingen twee bestelbusjes in vlammen op en ook die brand is mogelijk aangestoken.
Geschreven door

Wat gaat vandaag het nieuws bepalen?

  • Een grote brand vanochtend in Bergen op Zoom. Een appartementencomplex moest worden ontruimd. Er wordt ernstig rekening gehouden met brandstichting.
  • Het is precies een jaar geleden dat Juliette Bouhof door geweld om het leven kwam in Eindhoven. Haar moeder en zus plaatsen vandaag een gedenkplaat op de plek waar dat gebeurde.
  • In Steenbergen is een enquête gehouden over de mogelijke komst van vluchtelingen. De uitkomst wordt in november bekend. Vandaag wordt bekend hoeveel mensen eraan hebben deelgenomen.
  • Marinus Dijkhuizen wordt vanochtend hoogstwaarschijnlijk gepresenteerd als de nieuwe hoofdtrainer van NAC Breda. De club geeft een persconferentie op het trainingscomplex in Zundert.


[tweet:body:https://twitter.com/arnoldotten/status/658375919187423236]
Waar wordt over gepraat?

  • Tekstschrijver Arnold Otten uit Helmond zal nog lang terugdenken aan Miljoenenjacht. Hij speelde één voor één alle hoge bedragen weg en ging naar huis met slechts 1800 euro. Zijn humeur leed er echter niet onder.
  • Het was maar een potje voetbal. Na een wedstrijd tussen Helvoirt en Biezenmortel liep het danig uit de hand in een zaal in Helvoirt. De politie moest in actie komen na een stevige vechtpartij.
  • Ook een vechtpartij in Walibi Holland in Biddinghuizen. Drie Helmonders werden opgepakt. Een 14-jarig meisje vertelt hoe ze moest wegduiken voor een ijzeren staaf die in haar richting werd gegooid.


[youtube:body:https://youtu.be/lghKm8no_r8]
Welk nieuws van gisteravond en vannacht heb je misschien gemist?

  • Aan de Vincent van Goghstraat in Breda zijn zondagavond twee bestelbusjes van een bouwbedrijf in vlammen opgegaan. Daarbij ontploften zeker drie gasflessen. Deze lagen opgeborgen in een van de bestelbussen.
  • SBS6 zond gisteravond deel 2 uit van de reportage van Undercover in Nederland over zorgboerderij De Hoge Aard in Molenschot. Alberto Stegeman spreekt daarin over de nodige misstanden, maar volgens de zorgboerderij klopt daar niets van.
  • De politie is vergeten de inloggegevens van politiemol Mark M. te blokkeren nadat hij niet door de screening van de AIVD was gekomen. Daardoor had M. toegang tot gevoelige informatie. Dat meldt de NOS.


[youtube:body:https://www.youtube.com/watch?v=c4JzTneVpGQ]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.