Beruchte parkeerkelder Bergen op Zoom populair doelwit brandstichters en autodieven

26 oktober 2015 om 12:51 • Aangepast 21 november 2020 om 15:07
nl
De parkeerkelder onder het appartementencomplex in Bergen op Zoom die maandagochtend door brand werd verwoest is berucht. Zo breekt er vaker brand uit en worden er weleens dure auto’s gestolen. Dat melden diverse buurtbewoners aan Omroep Brabant en BN DeStem.
Profielfoto van
Geschreven door

Vrijwel zeker is de brand van maandagochtend aangestoken. In de parkeerkelder zijn namelijk meerdere brandhaarden aangetroffen. Bovendien zagen bewoners onbekende jongens wegrennen uit de parkeerkelder vlak voor het uitbreken van de brand.
'Vaker niet pluis'Aan de brand ging een flinke knal vooraf. “We schrokken wakker van dat geluid”, zegt een bewoner die opgevangen is in sporthal Boulevard. “Ik dacht in eerste instantie dat het met de dichte mist te maken had, maar al vrij snel werd duidelijk dat het behoorlijk foute boel was.”
En dat is niet de eerste keer, zeggen omwonenden. “Het is voor de tweede keer in korte tijd dat er brand uitbreekt in de kelder. Er gebeuren wel vaker dingen die niet pluis zijn. Laatst werd er nog een gloednieuwe BMW gestolen en de buurtcommissie doet helemaal niets.”

Wachten op privacy instellingen...

'Gooi dan onze huur omhoog'In de kelder hangen geen beveiligingscamera’s. Dit zou te veel geld kosten. “Dat vinden wij onzin. Gooi dan maar onze huur omhoog. Wij willen gewoon dat het hier veiliger wordt.”
Alle zestig appartementen werden door de politie ontruimd. Enkele lichtgewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat daarbij om mensen die rook hebben ingeademd. Tegen halfacht werd het sein brand meester gegeven.
Veel rookTientallen auto’s hebben vlam gevat. De brandweer zette vier bluswagens en een hoogwerker in om de vlammen te bestrijden. Er was veel rook en de vlammen waren ook buiten het gebouw te zien.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.