Video

Moeder Juliette Bouhof spreekt jaar later: 'Duizenden mensen gingen je voorbij, daar lag je, dood'

26 oktober 2015 om 18:47 • Aangepast 21 november 2020 om 15:07
nl
De moeder en zus van Juliette Bouhof uit Geldrop hebben maandagmiddag een herdenkingsplaat opgehangen bij de plek waar het 17-jarige meisje om het leven werd gebracht. Dat is maandag precies een jaar geleden. Ruim honderd mensen kwamen opdagen. Juliette's moeder sprak emotionele woorden: 'Duizenden mensen gingen je voorbij, daar lag je, dood.'
Profielfoto van
Geschreven door

De plaat hangt aan de gevel van De Lage Landen aan de Vestdijk. Juliette werd daar op de parkeerplaats achter een plantenbak gevonden. De moeder van Juliette, Janneke van der Staaij, hield hier een toespraak [Word, 12 kB].
"Een stel, een man en een vrouw, bleef even staan. Daar bij de plantenbak. Hoorden zij iets, zagen zij iets? Ze liepen door. Besloten door te lopen."

Wachten op privacy instellingen...

'Statement'Bij de herdenking stond Juliette centraal, maar de familie wil ook een 'statement' maken tegen huiselijk geweld."Is de vriend van uw dochter zeer jaloers en bezitterig. Let dan op", waarschuwt de moeder van Juliette. "Er kan nog meer aan de hand zijn. Extreme jaloezie, bezitsdrang. Dat is agressie, een mens is niemands bezit."
Ook richtte de moeder zich direct tot andere slachtoffers: "Ben je zelf slachtoffer? ... Deel het met iemand die je kunt vertrouwen. Al is het maar op een briefje: ik ben in nood, wil je me alsjeblieft helpen."
Juliette werd om het leven gebracht door haar ex-vriend, Koen B. Bij de plek waar ze werd gedood, werd een plaquette opgehangen. Die is nu voor alle voorbijgangers te zien.

Wachten op privacy instellingen...

Koen B. werd onlangs veroordeeld tot negen jaar cel voor doodslag. Zowel het Openbaar Ministerie als Koen B. zijn in hoger beroep gegaan.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.