'Ja zeetie', Brabants accent zou juist beter betaald moeten worden, vindt ondernemer Erik de Vlieger

EINDHOVEN - Brabants sprekende vrouwen zouden juist meer betaald moeten krijgen, vindt de Amsterdamse ondernemer Erik de Vlieger. Hij reageert daarmee op een onderzoek van Jan van Ours, hoogleraar arbeidsrecht aan de Tilburg University.
De eerste resultaten van dat onderzoek lijken aan te tonen dat mensen die dialect spreken, aanzienlijk minder verdienen dan mensen die algemeen beschaafd Nederlands praten. “Als ik van Amsterdam naar Brabant rijd en ik kom lang wegrestaurant De Lucht begint het al”, start De Vlieger zijn betoog over de 'onderbetaalde' Brabanders.

Hyperaantrekkelijk
Eenmaal aangekomen bij de Brabantse receptioniste begint het feest pas echt voor hem. “Als zo’n vrouw dan ‘Goedemorgen, mijnheer De Vlieger’ tegen mij zegt ben ik op slag verliefd.”

“Het doet iets met me”, zegt De Vlieger. “Ik heb het ook niet bij Zeeuwen en Limburgers. Brabants is het meest sexy accent van de wereld, echt hyperaantrekkelijk!”

Op stap
Het liefst zou De Vlieger op stap gaan met alle Brabants sprekende vrouwen, maar op een beter salaris dan de rest hoeven de dames met een zachte G bij de Amsterdamse ondernemer niet te hopen.

“Het is idioot om onderscheid te maken op accent, afkomst of welke eigenschap dan ook waar iemand niets aan kan doen. Dat zou ik dus ook nooit doen, zo ben ik niet opgevoed.”