Drie Brabantse musea krijgen geld uit Mondriaan Fonds

26 oktober 2015 om 15:29
nl
Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch (SM’s), het Tilburgse TextielMuseum en het Van Abbemuseum in Eindhoven krijgen de komende twee jaar geld uit het Mondriaan Fonds.
Geschreven door

Ze krijgen het geld om beeldende kunst of vormgeving van na 1945 te kopen. In totaal krijgen zeventien musea verdeeld over het land een financiële bijdrage. Dat heeft het fonds, dat zijn geld weer krijgt van de overheid, maandag laten weten.
Hedendaagse kunstKunstmusea met een belangwekkende collectie van hedendaagse beeldende kunst of vormgeving kunnen eens in de twee jaar een bijdrage vragen voor hun collectieprogramma's.
De aankopen moeten dan wel voor het publiek zijn te zien en voor Nederland belangrijk zijn. Het Mondriaan Fonds is het stimuleringsfonds voor beeldende kunst, vormgeving en cultureel erfgoed.
Keramiek en sieradenVoor 2016 en 2017 kent het Mondriaan Fonds in totaal ruim 2,5 miljoen euro toe aan zeventien kunstmusea door het hele land. De bijdragen variëren van 50.000 tot 250.000 euro.
Zo krijgt het SM's 90.000 euro. Het merendeel daarvan is bestemd voor versterking van de collecties hedendaagse keramiek en sieraden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.