Grote brand appartementencomplex Bergen op Zoom: alle bewoners kunnen voorlopig niet naar huis

26 oktober 2015 om 17:11 • Aangepast 21 november 2020 om 15:07
nl
Bewoners van het appartementencomplex aan de Goudbaard in Bergen op Zoom kunnen voorlopig niet terug naar huis. Ze moeten elders onderdak zien te regelen. Lukt hen dat niet dan worden zij geholpen door woningcorporatie Stadlander en de gemeente. Bij de brand in de parkeergarage onder het complex zijn vooral de woningen op de begane grond zwaar beschadigd geraakt.
Profielfoto van
Geschreven door

Van de 66 appartementen zijn twaalf appartementen dusdanig beschadigd dat deze onbewoonbaar zijn verklaard.
Zestien appartementen zijn enkele weken niet bewoonbaar en 38 appartementen pas over twee á drie dagen weer. Dat meldt de gemeente maandagmiddag.

Wachten op privacy instellingen...

22 auto's verwoestBewoners mochten maandagmiddag in kleine groepjes onder begeleiding naar hun huis om noodzakelijke spullen op te halen.
De brand brak maandagochtend rond kwart voor vijf uit. In de garage stond 44 auto's. De helft daarvan is verwoest.
EvacuatieVanwege de rookoverlast werden bewoners geëvacueerd en opgevangen in Sporthal De Boulevard. Rond halfacht werd het sein 'brand meester' gegeven.
De politie gaat er vanuit dat de brand is aangestoken. Vorige maand was er ook brand, maar de twee incidenten zouden niets met elkaar te maken hebben.

Wachten op privacy instellingen...

AdemhalingsproblemenZes bewoners en vijf politieagenten zijn naar het ziekenhuis overgebracht met ademhalingsproblemen. Alle slachtoffers zijn inmiddels weer uit het ziekenhuis en maken het goed, aldus de gemeente.
Hoe groot de schade precies is en of de constructie van het complex is aangetast, is nog niet bekend. Mogelijk wordt de helft of een gedeelte van het gebouw gesloopt en herbouwd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.