'Mijn klanten voelen zich onveilig', ondernemers Den Bosch onderzoeken daarom zelf de veiligheid

26 oktober 2015 om 17:31
nl
De ondernemers in de Hinthamerstraat in Den Bosch zijn een eigen onderzoek gestart naar de veiligheid in hun straat. "We kregen geen gehoor bij de verschillende instanties, dus nu gaan we zelf maar aan de slag", zegt één van de ondernemers, die liever anoniem wil blijven.
Geschreven door

De Hinthamerstraat is volgens de ondernemers een plek waar veel overlast is door drugshandel. Ook voelen mensen zich er onveilig.
"Er zit hier een coffeeshop, een opvang voor dak- en thuislozen en er hangen hier gewoon ook veel mensen zonder reden op straat. Dat geeft mijn klanten een onveilig gevoel", vertelt de ondernemer.
Kogelregen bij coffeeshopToppunt van dit onveilige gevoel was voor de ondernemers de kogelregen op de ruit van coffeeshop Chip 'n Dale in juli. De coffeeshop is tot eind januari 2016 gesloten.
De overlast en het onveilige gevoel hebben ondernemers al meerdere malen bij de gemeente kenbaar gemaakt. "Maar steeds blijkt het bewijs voor overlast te weinig. Dus nu zijn we ons eigen veiligheidsproject gestart."
Beveiligingbedrijf doet onderzoek in de straatEen beveiligingsbedrijf kijkt nu twee keer een week wat voor onveilige en overlastgevende situaties er zijn in de Hinthamerstraat. "Dat is geen stiekem gedoe. Het is iemand die een bepaalde periode in de straat aanwezig is. En ook duidelijk kleding aanheeft van het beveiligingsbedrijf", legt de ondernemer uit.
Het is eerste onderzoek was afgelopen week. "Wanneer de tweede keer is, zeg ik natuurlijk niet. Want we zijn natuurlijk wel met een onderzoek bezig en we willen dat mensen zich niet anders gedragen dan normaal."
'Gewoon weer veilig voelen'De uitkomsten van het eigen onderzoek presenteren de ondernemers begin december aan de gemeente. "Ik hoop dat we dan een duidelijk beeld van de problemen hebben en dat we deze problemen snel kunnen aanpakken. In de toekomst hoop ik dat er meer mensen naar de Hinthamerstraat komen en dat zij zich gewoon weer veilig voelen", zegt de ondernemer.
Het CDA in Den Bosch ziet ook de overlast in de Hinthamerstraat. Maar de partij vindt dat de gemeente dit onderzoek had moeten doen en heeft hier vragen over gesteld. De gemeente laat weten nu niet op de zaak te reageren, maar later wel met antwoorden op de vragen van het CDA te komen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.