Waarom wint PSV wél van Manchester United en niet van Heracles? - Omroep Brabant
Video

Waarom wint PSV wél van Manchester United en niet van Heracles?

26 oktober 2015 om 19:35
nl
Voetbalt een PSV'er ook in zijn vrije tijd? 35 kinderen kregen maandag antwoord op vragen zoals deze. In het Philips Stadion was een kinderpersconferentie. Veel van de vragen zou je misschien wel verwachten van kinderen, maar er waren ook enkele kritische journalisten in spé.
Geschreven door

Leden van FC PSV, de kinderfanclub van PSV, vuurden hun vragen af op Luciano Narsingh en Davy Pröpper. "Wat zou je willen veranderen aan jezelf?", vraagt een jonge fan. "Ik heb best wel grote oren, ik zou best wel wat kleinere oren willen hebben", lacht Luciano Narsingh.
Speel je jezelf in Fifa?Om de 'journalisten' in toom te houden kreeg perschef Thijs Slegers hulp van FC PSV-lid Luc Bakkers. Hij was voor de gelegenheid gekroond tot hulp-perschef.
De kids stelden vragen als: Speel je als jezelf in Fifa? (Pröpper wel, Narsingh niet) Hoe laat ga je naar bed? (Om 23.00) En hoe komen ze toch aan die blitse schoenen? (Die kopen ze niet zelf, maar krijgen ze van de sponsors) Maar er waren ook wat stevigere vragen.
Die vraag zagen ze niet aankomenWant, "Hoe komt het dat jullie verliezen van Heracles, maar winnen van Ajax, Feyenoord en Manchester United?" Als twee  konijnen die in de koplampen kijken, staren de twee PSV'ers naar hun publiek. Een vraag zoals deze hadden ze wellicht niet zien aankomen.
"Ik weet wel waarom we winnen," zegt Davy Pröpper, "maar mag Luciano zeggen waarom we verliezen." Daar is de vleugelaanvaller duidelijk in: "Ik denk dat dat met concentratie te maken heeft."
Of de jonge journalisten genoegen nemen met dit antwoord is de vraag. dan moeten we hun kritische beschouwingen na dit vragenvuur morgen in de media terugzien.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.