Turner Yuri van Gelder: ‘Laat finale maar komen’

26 oktober 2015 om 22:48
nl
Tien jaar na zijn wereldtitel in Melbourne staat turner Yuri van Gelder zaterdag opnieuw in de finale op een WK. De Bosschenaar wam aan de ringen tot een score van 15,533. Daarmee plaatste hij zich als zesde voor de eindstrijd.
Geschreven door

“Mooi, ik voelde me goed. Ik wist ook dat dit met een goede oefening haalbaar zou zijn. Ik heb nog drie tienden laten liggen door een stapje na de afsprong. Laat die finale maar komen'', zei Van Gelder, veelvoudig finalist maar sinds 2009 niet meer bekroond met een titel of medaille op een Europees of wereldkampioenschap.
Naar Rio voor kwalificatie Met het team moet hij in april naar Rio om via het zogenoemde testevent alsnog olympische kwalificatie af zien te dwingen. Individueel levert een medaille zaterdag in de ringenfinale hem een ticket voor de Spelen op.
“We hebben nog een aantal maanden. We kunnen als team alleen maar groeien en de teamspirit is goed. We hebben hier historie geschreven. Als team heeft Nederland het nog nooit beter gedaan.''
Vrijdag allround-finale DeurlooBart Deurloo mag vrijdag terugkomen voor de allroundfinale. De turner uit Zwijndrecht kwam tot een meerkampscore van 86,465, zeventiende op de geschoonde lijst. “Het ging heel erg lekker en ik voel me nog fris en fruitig. Best apart na een meerkamp.'' De niet bereikte top acht-notering als team was ingecalculeerd.
“Het was het ultieme doel, maar ik had er wel rekening mee gehouden dat het niet zou lukken. Ja, die vrouwen slaagden wel, ik ben supertrots op ze. Wij gaan het gewoon in april in Rio doen. We hebben nu de spanning al gevoeld en zeker onze jonge jongens kunnen alleen nog maar groeien.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.