Trein rijdt tegen schepbak shovel op spoor bij de Orthen in Den Bosch: treinen rijden weer

27 oktober 2015 om 09:32
nl
Door een ongeluk op het spoor bij de Orthen in Den Bosch reden er dinsdagochtend bijna twee uur geen treinen tussen Den Bosch en Zaltbommel. Een trein reed tegen een schepbak van een shovel die door onbekende oorzaak op het spoor was beland. Rond tien uur kwam het treinverkeer weer op gang.
Geschreven door

Bij het ongeluk is een fietser lichtgewond geraakt. Hij werd geraakt door rondvliegend grind. Ook een auto werd hierdoor licht beschadigd. Op de spoorwegovergang bij Orthen ontstond een behoorlijke ravage. Overal lag grind en de spoorwegbomen werden vernield.
Van wie de bak op het spoor is, is niet bekend. Ook is niet duidelijk hoe de bak op het spoor is beland. Dit wordt door de politie onderzocht. De schepbak wordt dan ook meegenomen voor onderzoek. Een woordvoerder van de NS gaat er vanuit dat de schepbak van een vrachtwagen gevallen is en dat de chauffeur dit niet heeft gemerkt. "We gaan niet uit van kwade opzet", laat zij weten.
Een uur vertragingTreinreizigers moesten rekening houden met een extra reistijd tot een uur.
In november vorig jaar gebeurde op dezelfde spoorwegovergang ook al een ongeluk. Toen botste een trein op een vrachtwagen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.