Video

Stageplaats bij Formule 1-team Williams? Martien Jans uit Boxmeer wint 'm net niet!

27 oktober 2015 om 15:43
nl
Het was een uitermate spannende dag voor Martien Jans uit Boxmeer. Op het circuit van Zandvoort streed hij met elf anderen om één stageplaats bij het Formule 1-team van Williams. Hij kwam ver, heel ver, maar net niet ver genoeg.
Geschreven door

Het zou een regelrechte jongensdroom zijn die uitkomt voor Jans. "De Formule 1, dat is toch de koningsklasse in de autosport", glundert hij aan het begin van de ochtend. Jans liet al bijna 2300 deelnemers achter zich, die meededen aan de prijsvraag.
Vliegensvlugge monteurHet ging deze keer niet om een plaatsje achter het stuur als coureur, maar om een plek in de pitstraat als vliegensvlugge monteur.
En dat het snel gaat, bleek wel tijdens de opnames van de finalestrijd. De GoPro-camera van Omroep Brabant viel al in de eerste ronde van de testwagen af.
Op het programma voor de kandidaten stonden dinsdag een bandenwissel, het vervangen van een voorvleugel en het opzoeken van een storing in een Formule 3-wagen.
Snelle bandenwisselOnze verslaggever ter plaatse zag dat Jans in zijn groep van vier personen de snelste was tijdens de bandenwissel. Ook bij het vervangen van de voorvleugel, meteen een samenwerkingstest met de finalist uit Noord-Holland, ging het goed.
Maar net niet goed genoeg. Ludo Verseveld uit Zuid-Holland scoorde uiteindelijk het beste op alle onderdelen. Hij vertrekt volgende maand naar Engeland voor de stage.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.