Verlof van jeugd-tbs'er onder de loep na gewelddadige dood van 48-jarige Tilburger

27 oktober 2015 om 13:59
nl
Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Klaas Dijkhoff laat onderzoek doen naar het verlof van een jeugd-tbs'er uit Spijkenisse. De man is hoofdverdachte in een moordzaak. Hij zou tijdens zijn verlof op 15 september de 48-jarige Mick in een huis in de Betuwestraat in Tilburg hebben doodgeschoten.
Geschreven door

Dijkhoff zegt dat het verlof van de jongeman onderdeel is van de PIJ-maatregel, beter bekend als jeugd-tbs. De maatregel is erop gericht dat jongeren uiteindelijk terugkeren in de maatschappij. "Verlof is een belangrijk onderdeel van de behandeling", zo zegt Dijkhoff in een antwoord op Kamervragen van de PvdA.
MaatregelenVolgens de staatssecretaris wordt verlof toegekend na een zorgvuldige afweging door meerdere partijen. Vanwege de ernst van het misdrijf laat de staatssecretaris onderzoek doen om op basis van de uitkomsten te beoordelen of er aanvullende maatregelen nodig zijn. Volgens Dijkhoff komt het gemiddeld drie tot vier keer per jaar voor dat een jeugd-tbs'er in aanraking komt met de politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.