Eindhovenaar stapt op de fiets voor een tochtje van 21.000 kilometer

27 oktober 2015 om 18:33
nl
Je zou maar je fiets pakken en 21.000 kilometer naar Rio de Janeiro fietsen. Mark Koelen uit Eindhoven gaat die uitdaging aan. Zondag 1 november vertrekt hij vanuit Amsterdam. Reden? 10.000 euro bij elkaar fietsen voor het goede doel Estrela da Favela.
Geschreven door

In augustus kwam Mark Koelen terug van zijn eerste etappe van twee maanden. Toen fietste hij van Eindhoven naar het Griekse Olympia.
Door dertien landenZijn doel was om 10.000 euro binnen te halen voor het goede doel Estrela da Favela. Uiteindelijk haalde hij 2215 euro op. Reden voor hem om 1 november op zijn 41e verjaardag nog een keer de fiets te pakken en door de overige dertien landen te fietsen.
Zijn eerste etappe naar het Griekse Olympia heeft hij ervaren als pittig. "Het zwaarste was om vaak eenzaam te zijn", vertelt hij in het tv-programma Onder Ons. "Het is niet zo dat ik onderweg niemand tegenkom, maar het is fijn om na een zware dag met iemand te babbelen."
Minste kansen in sloppenwijkenMaar hij heeft er veel voor over om voor de tweede keer op de fiets te stappen voor het goede doel. Dit is een Nederlands/Braziliaans initiatief dat zich inzet voor sport en educatie voor kinderen. Het project is vooral gericht op meisjes, die vaak de minste kansen hebben in deze sloppenwijken.
Koelen is bij dit project betrokken geraakt, nadat hij in 2011 heeft besloten om voor lange tijd naar Rio de Janeiro te gaan voor werk. "Die kids in Rio de Janeiro hebben me gegrepen", geeft hij aan.
Acht maandjes fietsenEen precieze einddatum voor zijn olympische route heeft de 40-jarige Eindhovenaar nog niet. "Het is de bedoeling om er zo'n acht maandjes over te doen, want ik moet voor de Olympische Spelen die in Rio de Janeiro gehouden worden binnen zijn", geeft hij aan.
"Profwielrenners Marianne Vos en Robert Gesink fietsen ook op 1 november voor het doel, maar dan in Rio de Janeiro waar ze trainen voor de Olympische Spelen."
Geen verwachtingspatronenNa zijn eerste fietsreis heeft Koelen ervaren om geen verwachtingspatroon te hebben. "De grootste verrassingen zijn onverwachts." Op zijn website is het mogelijk Mark Koelen te sponsoren en te volgen tijdens zijn fietstocht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.