Tim Schoones uit Vinkel crosste vaker, dodelijk ongeluk komt hard aan bij familie, vrienden en EVVC

27 oktober 2015 om 17:41
nl
Hij had als zoveel andere scholieren herfstvakantie. Extra tijd om te gaan crossen, maar niemand kon vermoeden dat Tim Schoones uit Vinkel maandagmiddag voor het laatst op een motor zou zitten.
Geschreven door

De 14-jarige jongen kwam om het leven toen hij aan het crossen was op een afgemaaid stuk maïsveld langs de Coppensdijk in zijn woonplaats.
'Overleden aan hoofdletsel'"Tim was er met andere jongens aan het crossen", vertelt een familielid. "Zoals ze wel vaker doen. En als vanzelfsprekend niet op de openbare weg."
Het familielid praat over het noodlottig ongeluk. "Op een bepaald moment raakte hij van het terrein, botste hij tegen een boom en kwam hij in een sloot terecht. Door de klap is de helm, want die droeg hij uiteraard, losgeschoten. Tim is aan hoofdletsel overleden.”
Het ongeluk gebeurde rond vijf uur. Het slachtoffer overleed ter plekke. Diverse ambulances en een traumahelikopter werden ingeschakeld om hulp te verlenen.
Wedstrijden EVVC afgelastTim hield niet alleen van motorcrossen. Hij was ook een fervent voetballiefhebber en lid van EVVC, de plaatselijke voetbalclub. Zijn dood is hard aangekomen bij zijn familie, zijn vrienden, de kleine dorpsgemeenschap en bij de voetbalvereniging.
Het EVVC-bestuur besloot al snel de competitiewedstrijd van dinsdagavond tussen het tweede elftal van de club en de reserves van OSS’20 af te gelasten.
Later op de dag werd besloten om de thuis- en uitwedstrijden van álle teams van EVVC die voor komende zaterdag waren vastgesteld, te schrappen. Dit gebeurde na overleg met de KNVB.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.