Video

Kinderen beleven profavontuur bij RKC Waalwijk: 'Ook de lunch is heel lekker'

27 oktober 2015 om 18:52
nl
Voor zo'n dertig kinderen in Waalwijk is de herfstvakantie een groot avontuur. Ze zijn namelijk heel de week te gast bij RKC Waalwijk om te leven als een echte profvoetballer. Zo krijgen ze natuurlijk voetbaltraining, wordt een heus contract ondertekend en is er bijvoorbeeld een medische keuring plus een echte persconferentie.
Geschreven door

Onder leiding Frank van Mosselveld, werknemer en oud-speler van RKC, krijgen de kinderen door een team van professionals een vol programma voorgeschoteld. Elke dag maken zij kennis met een onderdeel uit het leven van een profvoetballer.
Een week lang profvoetballer"Het verhaal vertelt zichzelf", zegt Van Mosselveld. "Het is het RKC profavontuur. In een week tijd krijgen de kinderen alles mee wat een echte profspeler ook meemaakt.
Ze hebben een outfit gekregen en daarna een contract getekend voor een week, want ze zijn namelijk ook echt een week profvoetballer van RKC Waalwijk. Verder hebben ze een rondleiding gehad, krijgen ze natuurlijk training en ook een medische keuring."
"Donderdag lunchen ze met de selectie waarna er ook een echte persconferentie gehouden wordt", vervolgt de oud-voetballer van RKC. "Dan kunnen ze alles vragen wat ze willen weten. En vrijdag spelen ze hier in het stadion een officiële wedstrijd."
'Zijn er ook scouts?'Alle facetten van het profvoetbal passeren de revue en de kinderen zijn enthousiast: "We leren veel, het is leuk en de lunch is altijd heel lekker'." De deelnemers geven dan ook allemaal aan later zelf betaald voetbalspeler te willen worden.
"Ze vragen mij iedere middag tijdens de lunch of er nog scouts waren", lacht Frank van Mosselveld. "Uiteraard beantwoord ik die vraag met ja."
Spelers of supportersHet belangrijkste is volgens Van Mosselveld dat de kinderen een leuke week hebben, maar wellicht snijdt het mes later aan twee kanten.
"Het zou mooi zijn als de kinderen RKC dusdanig leuk gaan vinden dat ze hierheen komen als ze eventueel toekomstige eerste elftalspelers zijn. En als ze dat niet zijn, dat het dan toekomstige supporters zijn die ons aanmoedigen."    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.