Video

Eindelijk stamceltransplantatie voor doodzieke Ana Elena: 'Alsof we de loterij hebben gewonnen'

27 oktober 2015 om 21:15
nl
De ouders van het 1-jarige kankerpatientje Ana Elena uit Breda hebben eindelijk een stamceldonor gevonden voor hun zieke dreumes. Het meisje heeft leukemie en heeft al vijf chemokuren achter de rug. Die sloegen allemaal niet aan.
Geschreven door

Alleen een stamcelbehandeling kan haar leven nog redden, maar een donor daarvoor bleek moeilijk te vinden. Afgelopen vrijdag was er een match.
Voor de ouders van Anna Elena voelt het alsof ze de loterij hebben gewonnen. "Wij hebben altijd hoop gehad dat het goed zou komen. En gelukkig, het is waar," vertelt vader Geert Rutten.
Oproep voor donorenDe ouders deden een oproep aan mensen om zich aan te melden als stamceldonor. "Veel mensen weten niet dat je ook voor kleine kinderen stamceldonor kunt worden. We hopen dat mensen zich ook voor andere zieke kinderen en volwassenen blijven melden."
De Bredase dreumes vecht voor haar laatste kans. Volgens Ditha Kaarls van de Nederlandse Stamceldonorbank is er niets over het slagingspercentage te zeggen. "Maar de kans dat het aanslaat is bij kleine kinderen groter dan bij volwassenen."
Mensen die zich nog willen aanmelden als donor kunnen zich melden bij de Nederlandse Stamceldonorbank.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.