Gedupeerde bewoners van brand Bergen op Zoom nemen kijkje in hun appartementen

27 oktober 2015 om 18:55
nl
Een grote brand woedde maandag in het appartementencomplex aan de Goudbaard in Bergen op Zoom. Twaalf appartementen en zestien woningen werden dusdanig beschadigd dat ze onbewoonbaar zijn verklaard. Dinsdag gingen enkele gedupeerde bewoners een kijkje nemen.
Geschreven door

Naast de appartementen raakten de parkeergarage en een groot aantal auto’s beschadigd. Niemand weet wanneer ze terug kunnen naar hun woningen. De ontevredenheid over de informatievoorziening is groot.
Kastje naar de muurGetroffen bewoners van het appartementencomplex aan de Goudbaard in Bergen op Zoom zijn niet te spreken over de communicatie door woningcorporatie Stadlander en de gemeente.
Bewoners sliepen afgelopen nacht in opvanglocaties in de buurt of bij familie en vrienden. Maar zij willen nu meer informatie over het vervolgtraject. En daar schieten gemeente en Stadlander volgens een aantal gedupeerden in te kort.
Stadlander verwijst naar de gemeente en de gemeente verwijst weer naar Stadlander. Bewoners weten nu niet waar ze naartoe moeten voor informatie.
Geen perspectiefVolgens Ton Ringersma van woningcorporatie Stadlander moet er nog zoveel worden onderzocht en daarom kunnen zij nu geen perspectief bieden. Maar de bewoners willen duidelijkheid over bijvoorbeeld wanneer zij terug kunnen keren naar hun woningen.
Ringersma vindt het vreemd dat er ontevredenheid bestaat over de informatievoorziening omdat er een speciaal telefoonnummer is geopend.
Het gaat zeker nog weken duren voordat de bewoners van het appartementencomplex aan de Goudbaard in Bergen op Zoom weer terug naar huis kunnen. Om de betrokken bewoners te informeren houdt de gemeente Bergen op Zoom woensdag een informatieavond.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.