PSV wint na traag begin eenvoudig van amateurs SC Genemuiden in derde ronde KNVB Beker

27 oktober 2015 om 22:01
PSV heeft dinsdagavond na een moeizaam eerste uur toch nog eenvoudig gewonnen van hoofdklasser SC Genemuiden in de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi (6-0). PSV-spits Luuk de Jong opende de score na acht minuten, maar daarna kreeg de eredivisiekampioen de kansen lang niet benut.

Gaston Pereiro brak de ban door twee keer te scoren in de 61e en 63e minuut waarna Davy Pröpper van afstand prachtig het doel trof en Hector Moreno een hoekschop raak kopte. Pereiro maakte zijn hattrick compleet en bracht de eindstand op het bord.
Basis flink gewijzigdPSV-trainer Phillip Cocu wijzigde zijn basiselftal flink voor het bekerduel met de amateurploeg, maar bracht nog steeds een volwaardig team op de been. Jeffrey Bruma, Luciano Narsingh, Adam Maher en doelman Jeroen Zoet begonnen op de reservebank.
Andres Guardado zat helemaal niet bij de selectie. De Mexicaan kreeg rust. Als gevolg daarvan kregen Nicolas Isimat, Stijn Schaars, Gaston Pereiro een kans. Remko Pasveer is aangewezen als keeper voor de bekerduels van PSV.
Basisscholen vrijSC Genemuiden nam voor de wedstrijd van het jaar 2000 supporters mee uit Overijssel. Basisscholen in het dorp kregen in de middag vrij. Vanwege de herfstvakantie en het vroege tijdstip zat ook de rest van het stadion bijna helemaal vol, vooral met schooljeugd.
Luuk de Jong leek de wedstrijd heel snel te ontdoen van spanning door in de achtste minuut een corner van Davy Pröpper binnen te koppen. PSV kreeg daarna kans na kans maar was niet effectief genoeg en 'cupfighter' SC Genemuiden bleef lang uitzicht houden op een nieuwe stunt, na de zege in eigen huis tegen ADO Den Haag in de tweede ronde.
Jonkies vallen inKort voor rust was voormalig profvoetballer Patrick Lip (voorheen Veendam) zelfs dicht bij de gelijkmaker en na rust kreeg ook Tjeerd Korf een goede schietkans.
Pas na een uur kon PSV het verschil groter maken en kon het Eindhovense publiek opgelucht adem halen. Binnen een paar minuten liep de voorsprong snel op. Na de vijfde treffer haalde Cocu spelers naar de kant om de jonkies Steven Bergwijn (18) en Rai Vloet (20) en Jordy de Wijs (20) te laten spelen.