Video

Inbraken voorkomen via de BuurTent werkt!

27 oktober 2015 om 23:23 • Aangepast 21 november 2020 om 15:05
nl
De BuurTent streek dinsdagavond neer aan het Kreverplein in Tilburg. In de witte opvallende partytent van politie en gemeente krijgt de buurt te horen hoe je een inbraak kunt voorkomen. En dat werkt: er zijn minder inbraken. De BuurTent kreeg daar deze week ook nog eens de Hein Roethofprijs voor.
Profielfoto van
Geschreven door

De Hein Roethofprijs wordt elk jaar uitgereikt aan het beste idee om criminaliteit te voorkomen. De Tilburgse BuurTent behaalde deze week een gedeelde eerste plaats.
Inbraak neemt afDe BuurTent wordt enkele dagen na een woninginbraak in diezelfde straat neergezet. Buurtbewoners kunnen zo informatie met elkaar uitwisselen en hun hart luchten. Dat lijkt heel goed te werken, het aantal inbraken nam het afgelopen jaar al met 40 procent af. Mede dankzij de BuurTent.
Adryo Toorians van de gemeente wil met het prijzengeld nog een slag maken: "De tent heeft zijn waarde zo bewezen dat we hem de komende jaren ook in willen zetten voor andere soorten criminaliteit. Bijvoorbeeld fietsendiefstal of straatroof."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.