'Brandstichting Bergen op Zoom is poging tot moord', woningcorporatie houdt informatiebijeenkomst

28 oktober 2015 om 12:28
nl
Woningcorporatie Stadlander, eigenaar van het appartementencomplex in Bergen op Zoom waar maandag brand woedde, heeft dinsdag bij de politie aangifte gedaan van poging tot moord. Dat meldt bestuurder Ton Ringersma van Stadlander. De politie gaat ervanuit dat de brand is aangestoken.
Geschreven door

Van de 66 appartementen zijn twaalf appartementen dusdanig beschadigd dat deze onbewoonbaar zijn verklaard. Daarnaast moeten bewoners van zestien appartementen er ernstig rekening mee houden dat hun appartement als verloren zal worden beschouwd. En 38 appartementen zijn pas over twee á drie dagen weer bewoonbaar. Door de grote brand in de parkeerkelder raakten ook een groot aantal auto’s beschadigd.
Gewonden na brandNiemand van de bewoners weet wanneer ze terug kunnen naar hun woningen. De ontevredenheid over de informatievoorziening is groot.
Zes bewoners en vijf politieagenten werden naar het ziekenhuis overgebracht vanwege ademhalingsproblemen. Alle slachtoffers zijn inmiddels weer uit het ziekenhuis en maken het goed.
InformatieavondDe gemeente en woningcorporatie Stadlander houden woensdag een informatieavond voor de bewoners van het appartementencomplex. Die begint om 19.30 uur in sporthal Boulevard. Ook Slachtofferhulp, brandweer en de wijkagent zijn aanwezig.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.