Basketballers SPM Shoeters beginnen goed aan Europees seizoen

28 oktober 2015 om 00:27
De basketballers van SPM Shoeters zijn het Europese seizoen begonnen met een overwinning. In de eigen Maaspoorthal in Den Bosch werd het Sloveense Zlatorog Lasko met 81-73 verslagen. Maar het was zeker geen gemakkelijke wedstrijd. de Bosschenaren moesten er flink voor knokken.

Shoeters begon heel moeizaam aan de Fiba Europe Cup-wedstrijd. De Bosschenaren hadden bijna drie minuten nodig om tot scoren te komen. “Zenuwen”, verklaart speler Arvin Slagter na de wedstrijd. “We hebben met dit team nog niet op dit niveau gespeeld dus het was even wennen.”
Langzaam dichterbijDe Bosschenaren maakten het zichzelf bijzonder moeilijk. Schoten haalden zelden de ring en vielen nog minder vaak door het netje. Halverwege het tweede kwart kwam daar langzamerhand verandering in. SPM Shoeters kroop steeds dichterbij. De flinke achterstand slonk naar nog maar twee punten (22-24).
Met nog 41 seconden te spelen in de eerste helft komt de Bossche ploeg zelfs gelijk: 28-28. Toch gingen de ploegen rusten met een voorsprong voor de Slovenen: 29-31.
KravicNa rust begon Den Bosch weer wat moeizaam. Maar na twee minuten waren er scores van Lietmeijer en Kravic die SPM Shoeters zelfs op voorsprong brachten.
Vanaf dat moment kreeg het Bossche publiek een weergaloze Dejan Kravic te zien. Aan de hand van de Servische Canadees liepen de Bosschenaren verder uit. Kravic verdedigde ijzersterk en scoorde aan de lopende band. Aan het eind van het derde kwart had SPM Shoeters een voorsprong van tien punten: 52-42.
Aan het begin van het laatste kwart leek SPM Shoeters niet helemaal bij de les. De passing was onnauwkeurig, het scoren wilde niet lukken en de Slovenen kwamen langzaam dichterbij.
Opmars gestuitAkerboom, die halverwege het derde kwart al op vier fouten kwam en daardoor veel minder minuten maakte, en Maarten Bouwknecht namen de Bosschenaren vervolgens op sleeptouw. Beide scoorden een driepunter. De Slovenen stelde daar een drietje en een score tegenover. Dus in punten ontliepen de twee ploegen elkaar niet veel, maar de opmars van Lasko leek gestuit.
Leek, want de Sloveense ploeg kwam tot op drie punten afstand. Inmiddels stond Dejan Kravic weer in de ploeg en dat maakte het verschil. Hij scoorde uit twee van de drie volgende aanvallen en haalde twee tegenstoten van de tegenstander eruit.
In totaal had de Servische Canadees 22 punten, 13 rebounds en 6 blocks. Een ongelooflijk goede score voor iemand die nog niet eerder op dit niveau speelde. “Ik was ook best zenuwachtig”, geeft Kravic toe. “Ik raakte gefrustreerd en dat beïnvloedde mijn spel. Mijn ploeggenoten hebben me in de rust toegesproken. Ze zeiden dat we nog twintig minuten hadden en dat ik rustig mijn taken uit moest voeren. Dat deed ik en vervolgens ging het stukken beter.”
Toch nog spannendSlordigheid aan Bossche kant maakte het onnodig spannend (61-59) maar gelukkig voor SPM Shoeters heeft het Kravic. De center zorgde persoonlijk voor een wat veiligere marge van zes punten.
Met nog 1.16 minuten op de klok maakte Wessels er met een drietje 72-64 van. De zege leek toen dichtbij maar de Slovenen hebben goede driepuntschieters. Lasko blijft daardoor goed bij. Kees Akerboom zet met het laatste schot van de wedstrijd (een driepunter) de eindstand van 81-73 op het bord.
En zo begint SPM Shoeters het Europese seizoen met een prima overwinning.