TU/e-studenten krijgen bij bouw grootste ijsbrug aller tijden hulp van andere Brabantse opleidingen

28 oktober 2015 om 09:15
nl
De Technische Universiteit in Eindhoven krijgt voor het project ‘Da Vinci’s Bridge in Ice’ versterking van onderwijsinstellingen Fontys, Summa en SintLucas. Dat meldt Cursor, het universiteitsblad van de TU/e. Een internationale groep studenten gaat komende winter in Finland een brug bouwen van ijs versterkt met papiervezel.
Geschreven door

De brug van zeventig tot tachtig meter lang krijgt een vrije overspanning van vijftig meter, de grootste overspanning van ijs ooit. In totaal zijn nu zeventien onderwijsinstellingen bij het project betrokken, evenals meerdere bedrijven en onderzoeksinstituten, aldus Cursor.
Studenten van de universiteit bouwden in Finland al eens de grootste ijskoepel ter wereld en de 'Sagrada Familia van ijs'. Net als deze bouwwerken wordt de ijsbrug gebouwd met behulp van een grote ballon en een touwennet.
JuukaIn totaal reizen zo'n honderd studenten en vrijwilligers komende winter vanuit Nederland naar de Finse plaats Juuka om de enorme brug te bouwen. Eind december begint daar de aanleg, medio februari 2016 moet de brug klaar zijn.
Er wordt ook bijgedragen door de universiteiten van Delft, Twente, Leuven, Helsinki, Gent, Bath, Edinburg en Sint-Petersburg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.