Efteling steekt dertig miljoen euro in nieuw vakantiepark met duizend bedden

28 oktober 2015 om 10:00
nl
De Efteling investeert de komende anderhalf jaar ongeveer dertig miljoen euro in de bouw van een nieuw vakantiepark. Op het park dat ten noorden van natuurgebied het Loonsche Land wordt aangelegd, kunnen straks duizend gasten slapen. De Efteling maakte de plannen woensdag officieel bekend.
Geschreven door

Nog dit najaar beginnen de voorbereidende werkzaamheden. Naar verwachting kunnen de eerste gasten in het voorjaar van 2017 hun intrek nemen in de nieuwe accommodaties.
Natuurlijke uitstralingIn het gebied van ruim acht hectare groot worden centrale voorzieningen en vakantiehuizen gebouwd die passen bij de natuurlijke uitstraling van het gebied. De internetsite Vijfzintuigen.nl maakte foto's van de ingediende bouwplannen.
De Efteling wil de komende jaren doorgroeien tot een internationale bestemming met vijf miljoen bezoekers in 2020.
Drieduizend beddenOm het meerdaags verblijf te stimuleren en meer gasten uit het buitenland te trekken, wil De Efteling zijn verblijfsmogelijkheden uitbreiden naar in totaal drieduizend bedden.
Op dit moment telt het complex 450 bedden in het eigen hotel en 1550 in vakantiepark Efteling Bosrijk.
NatuurorganisatiesOm de plannen van de Efteling te realiseren zal er natuur moeten wijken. De ontwikkeling van Bosrijk stuitte het attractiepark op verzet van Natuurmonumenten en de Brabantse Natuur Federatie. Uiteindelijk werd deze ruzie bijgelegd en werd in 2004 in een convenant afgesproken hoe de natuur op een andere plek zou worden gecompenseerd.
Sinds die tijd zijn zowel de BMF als Natuurmonumenten betrokken bij de verdere uitbreidingsplannen van de Efteling. Al voegt woordvoerder Remmert van Haaften van de Brabantse Milieu Federatie daar aan toe: "We willen nog wel weten hoeveel natuur er precies wordt aangetast en wordt gecompenseerd. Ook willen we weten wat voor invloed deze uitbreiding heeft op de verkeersstroom, want er zullen ook meer parkeerplaatsen nodig zijn. Pas als dat duidelijk is zullen wij over de plannen oordelen".

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.