Video

Sloop lijkt enige oplossing voor 28 appartementen na brandstichting in Bergen op Zoom

29 oktober 2015 om 07:53 • Aangepast 21 november 2020 om 15:04
nl
De gemeente Bergen op Zoom en woningcorporatie Stadlander hielden woensdagavond een informatieavond over de grote brand die maandag woedde in het appartementencomplex aan de Goudbaard. Stadlander maakte bekend dat waarschijnlijk 28 huizen gesloopt moeten worden.
Profielfoto van
Geschreven door

De burgemeester van Bergen op Zoom, Frank Petter, en directeur Ton Ringersma van de woningcorporatie voerden het woord. Ook Slachtofferhulp, de brandweer en de politie warem aanwezig om te reageren op vragen en opmerkingen van bewoners.
Er waren zeker 150 mensen aanwezig. De avond was in sporthal Boulevard en begon om kwart voor acht.
Schade is grootTwaalf van de 66 appartementen raakten dermate beschadigd dat ze onbewoonbaar zijn verklaard. Nog zestien appartementen moeten waarschijnlijk als verloren worden beschouwd. De andere woningen zijn pas over twee tot drie dagen weer bewoonbaar.
Bewoners wilden weten of en wanneer ze hun auto uit de garage kunnen halen. Volgens een schade-expert zijn alle auto's in de garage onveilig en mogen de bewoners ze niet zelf weg halen.

Wachten op privacy instellingen...

AangifteDe brand is zeer waarschijnlijk aangestoken. Woningcorporatie Stadlander heeft aangifte gedaan van poging tot moord.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.