Video

'Moeder in vrieskist was moord, geen dood op verzoek': justitie eist acht jaar cel tegen zoon

29 oktober 2015 om 18:44 • Aangepast 21 november 2020 om 15:04
nl
Justitie heeft donderdag acht jaar geëist voor moord in de zaak van de vrouw die vorig jaar dood werd gevonden in een diepvries van haar huis in Aalst. Volgens justitie zijn er geen aanwijzingen voor het verhaal van de zoon dat zijn moeder dood wilde. Niemand heeft de vrouw volgens de officier van justitie bij de rechtbank in Den Bosch ooit horen zeggen dat ze niet meer wilde leven.
Profielfoto van
Geschreven door

Familie en bijvoorbeeld de huisarts wisten niets van deze wens, zo stelde de officier donderdag.

Wachten op privacy instellingen...

Vóór het requisitoir van de officier ging de rechter in op de manier waarop Alexander van de V. zijn moeder (66) om het leven heeft gebracht. Hierbij kwamen gruwelijke details naar voren.
Zo zat de 42-jarige verdachte minutenlang bovenop zijn moeder. Totdat hij zeker wist dat ze echt niet meer bewoog. Hij had een zak over haar hoofd getrokken, haar met een pan bewusteloos geslagen en gewurgd met een touw.
Andere vrieskist met hondenDe vrouw werd in augustus 2014 dood gevonden in de diepvries. Haar lichaam werd ontdekt nadat de vrouw niet had open gedaan voor een medewerkster van de trombosedienst. Ze lag in foetushouding in de diepvries. De vrouw had in december een hersenbloeding gehad.
In een andere vrieskist werden de resten gevonden van de twee honden van de vrouw. Honden die Van de V. in bad verdronken had, zo blijkt donderdag.

Wachten op privacy instellingen...

'Moeder wilde niet meer leven'De zoon van de bewoonster werd meteen als verdachte aangehouden. Hij verklaarde later bij de rechtbank dat hij zijn moeder om het leven bracht, omdat ze dat zelf wilde. "Mijn moeder wilde niet meer leven. Dat vertelde ze me regelmatig. Op Koningsdag hebben we daarover gesproken", zo vertelde de verdachte eerder. Dit herhaalde hij in de rechtbank:

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

'Spijt van manier waarop moeder is omgebracht'De officier van justitie wilde van Van de V. weten waarom het juist op deze dag gebeurde. "Op de bewuste dag was mijn moeder echt het meest wanhopig", antwoordde hij. Spijt dat zijn moeder dood is, heeft hij niet. "Dat wilde ze", hield hij vol. Van de manier waarop hij haar om het leven heeft gebracht, heeft hij wel spijt, geeft hij vervolgens aan.
Verslaggever Emile Vaessen is aanwezig in de rechtbank. Op Twitter doet hij verslag van de zaak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.