Geen vluchtelingendebat in Uden: organisatie is bang voor ongeregeldheden

28 oktober 2015 om 18:50
nl
Er komt voorlopig geen debat in Uden over de vluchtelingenproblematiek. De organisatie blaast het debat af omdat het bang is voor ongeregeldheden. Het debat was een onderdeel van de grote G1000-bijeenkomst.
Geschreven door

Tijdens deze bijeenkomst wordt gesproken over politieke vraagstukken op lokaal niveau, waaronder vluchtelingen. De bijeenkomst stond voor 2 november op het programma in Theater Markant Uden.
Ongeregeldheden Steenbergen aanleiding''De bedoeling was om te praten over hoe gastvrij Uden is'', legt discussie-organisator Loek Borrel uit. ''Je zult nu vast denken: ze zijn niet gastvrij in Uden. Maar dat is echt niet zo hoor.''
De G1000 durft het debat in Uden na alle ongeregeldheden in Steenbergen. Daar kwamen onder meer supporters van Feyenoord en de aanhangers van de extreemrechtse NVU naar de inspraakavond om de orde te verstoren.
Nieuwe datumDe organisatie van het vluchtelingendebat zwicht nu voor die dreiging. ''We willen het nu op een later moment organiseren, maar dan niet tijdens de G1000-bijeenkomst'', zegt Borrel. Wanneer de nieuwe datum is, weet hij nog niet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.