Verbazing over kleine EK-selectie veldrijders

28 oktober 2015 om 18:31
nl
De beperkte Nederlandse selectie voor het EK veldrijden volgende week in Huijbergen heeft verbazing gewekt in België. De Belgische bondscoach Rudy de Bie noemde het woensdag vreemd dat zijn Nederlandse collega Johan Lammerts maar zeven mannen en vier vrouwen selecteerde terwijl hij toestemming had om in elke categorie twaalf veldrijders mee te nemen.
Geschreven door

“Ik zou er meer geselecteerd hebben. Maar goed dat is zijn beslissing. Ik ga in elk geval met het maximum naar daar afreizen'', aldus de Belg.
'We zijn bezig met topsport'Lammerts, afkomstig uit Putte, kon zich woensdag niet druk maken over het Belgische commentaar. “We zijn bezig met topsport. Het is niet zo dat meedoen belangrijker is dan winnen. We gaan naar het EK toe om goede prestaties te leveren'', motiveerde hij zijn keuze.
De Bie ging ervan uit dat hij per categorie maar acht crossers mocht meenemen. En met de ruime keus in België was dat een probleem. “Ik hoef nu minder jongens teleur te stellen'', reageerde de Belgische bondscoach opgetogen.
Selectie Johan LammertsLammerts selecteerde bij de mannen Lars van der Haar, Corné van Kessel uit Veldhoven, David van der Poel uit Hoogerheide, Thijs van Amerongen, Niels Wubben, Stan Godrie uit Breda en Twan van den Brand uit Volkel. Wereldkampioen Mathieu van der Poel uit Hoogerheide is niet op tijd fit voor het EK wegens de nasleep van een knieblessure.
Voor de wedstrijd bij de vrouwen zijn Linda ter Beek, Bianca van den Hoek, Sophie de Boer en Thalita de Jong opgeroepen. Medaillekandidate Sanne van Paassen uit Vlierden koos er zelf voor om niet deel te nemen aan het EK. De Bie maakt zijn selectie volgende week bekend.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.