Video

Bijzonder: Fontys-studente wil met gigantische spiegel een donker stukje Tilburg veel mooier maken

28 oktober 2015 om 19:34
nl
Hoe maak je van een donkere, smoezelige onderdoorgang weer een aantrekkelijk stukje straat? De bewoners van de Tilburgse Katterug riepen Fontys-studenten te hulp. Een van hen kwam met het idee om een immense spiegel op te hangen. De bewoners vinden het prachtig en de gemeente kijkt nu of er geld voor is.
Geschreven door

De Katterug, het is een flat in Tilburg waar je niet zo maar aan voorbij loopt. Vlakbij het stadskantoor torent het gebouw als een grote gebogen muur boven de andere gebouwen uit. Als een oude stadsmuur misschien wel want in de Katterug zit een poort waar het doorgaand verkeer doorheen rijdt.
Donker en viesJoke Vorselaars woont al jaren met veel plezier in De Katterug. Het uitzicht en de drukte van het centrum spreken haar aan. Maar minder te spreken was ze over de onderdoorgang in de flat. Het is er donker, vies en 's avonds ook wel een beetje griezelig.
Bijna twee jaar geleden zette Joke met wat flatgenoten een burgerinitiatief op. De onderdoorgang moest veranderen; het moest lichter en aantrekkelijker worden. Via de gemeente kwamen de bewoners in contact met ontwerp-studenten van de Fontys Hogeschool. Daar maakten ze er een studieproject van.
De beste is...De studenten bedachten oplossingen die de afgelopen week geëxposeerd werden in de Emmapassage. Een jury koos het beste ontwerp.
Nathaly Antonia wil tegen het dak van de onderdoorgang een grote spiegel ophangen. In de spiegel zijn woorden uitgespaard en als 's avonds het licht achter de spiegel aangaat, worden die woorden geprojecteerd op de grond én op de voorbijgangers.
Typische Tilburgse uitdrukkingenIn haar eerste ontwerp gebruikte Nathaly Engelse woorden maar uiteindelijk zouden het typische Tilburgse uitdrukkingen moeten worden. De bewoners zijn blij met het ontwerp.
De gemeente is enthousiast en wil het graag uitvoeren, maar is nog wel op zoek naar geld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.