Verongelukte Tim Schoones (14) werd door opa gevonden: ‘Altijd ging het goed, maar nu niet’ - Omroep Brabant
Video

Verongelukte Tim Schoones (14) werd door opa gevonden: ‘Altijd ging het goed, maar nu niet’

29 oktober 2015 om 08:46 • Aangepast 21 november 2020 om 15:04
nl
De verslagenheid in Vinkel is twee dagen na de dood van Tim Schoones (14) nog altijd groot. Op de plek van het ongeluk is woensdag een herdenkingsplek ingericht. “Ik kan niet uitleggen wat deze plek met me doet. Mensen hebben dit uit zichzelf neergezet”, vertelt de oom van Tim.
Profielfoto van
Geschreven door

Tim overleed maandag toen hij aan het crossen was op een afgemaaid stuk maïsveld langs de Coppensdijk. “We zijn als kinderen opgegroeid hier, hebben honderden keren met crossmotors door dit gebied gereden. Ons moeder zat iedere week wel een keer bij de eerste hulp. Altijd is het goed gegaan, maar deze keer hebben we pech”, aldus de oom.

Wachten op privacy instellingen...

'Fantastisch dat mensen helpen'De jongen overleed aan hoofdletsel, maar wat er precies is gebeurd, is nog onbekend. “Gelukkig was het meteen klaar voor Tim. Of ja, gelukkig… wat is gelukkig? Met alle moeite van de wereld hebben hulpdiensten geprobeerd er nog iets van te maken, maar dat is niet gelukt. Wat ik ook erg vind is dat Tim is gevonden door zijn opa.”
ZIE OOK: Stilte en verdriet, vrienden leggen bloemen op plek verongelukte Tim Schoones (14)
Bij de herdenkingsplek wordt Tim op een waardige manier herdacht. “Dat groeit hier vanzelf, dat bedenk je niet. Het is fantastisch dat mensen daarmee helpen. Toen we hier aankwamen, hadden andere kinderen al bloemen neergelegd in het gras.”
Achter iedere voordeurDe herdenkingsplek is waarschijnlijk van tijdelijke aard. “Mensen willen nu ergens naartoe kunnen. Als ik door Vinkel rijd, denk ik dat achter iedere voordeur mensen zitten die aan Tim denken. De tastbare dingen op de herdenkingsplek gaan uiteindelijk naar zijn ouders.”
ZIE OOK: Dodelijk ongeluk komt hard aan bij familie, vrienden en EVVC
Een noodlottig ongeval met een crossmotor liep voor Tim dus fataal af. Stilstaan bij de risico’s van het motorcrossen heeft de familie nooit gedaan. “Dat moet ook niet. Wij hebben het leven ook geleefd. Op dat gebied hadden wij al tien keer dood moeten zijn.”
Vrolijk mennekeDe omgekomen Tim was volgens zijn oom een 'vrolijk menneke'. "Kijk maar naar zijn foto. Dan weet je genoeg." Na de korte herdenking op de plaats van het noodlottig ongeval, lopen vrienden, vriendinnen en familie terug over het voor deze gelegenheid met waxinelichtjes verlichte zandpad.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.