Video

Defensie trekt tientallen miljoenen uit voor werkplaats voor opvolger F-16 in Woensdrecht

29 oktober 2015 om 09:24
nl
Op het Logistiek Centrum Woensdrecht komt een werkplaats en een proefdraaiopstelling voor het onderhoud van het gevechtsvliegtuig F-35, in de volksmond de Joint Strike Fighter genoemd. De werkplaats gaat tachtig tot negentig miljoen euro kosten, schrijft minister Jeanine Hennis van Defensie woensdag aan de Kamer.
Geschreven door

De F-35 wordt de opvolger van de F-16. Vanaf 2019 worden in de werkplaats de motoren van de Nederlandse en Italiaanse straaljagers onderhouden.
Andere landenMogelijk zal het onderhoud van de motoren van F-35's van andere landen ook naar Woensdrecht komen, aldus Hennis. Het onderhoud van de motoren gebeurt door een commercieel bedrijf.
Burgemeester Steven Adriaansen van Woensdrecht is blij met de investering: "De komst van de werkplaats en proefdraaiopstelling voor het onderhoud van F-35-motoren naar Woensdrecht is belangrijk voor de versterking van de maintenance-sector in West-Brabant. Het zorgt voor continuïteit van de  werkgelegenheid op de vliegbasis voor een lange periode en zal nieuwe investeringen aanjagen."
Positief effect"De minister benadrukt in haar brief des te meer, en wederom, de positieve effecten van de komst van de F-35 voor onze gemeente en de hele regio", aldus Adriaansen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.