Kozakken Boys schrijft historie, nooit eerder bereikte de club laatste zestien van KNVB-beker

28 oktober 2015 om 21:46 • Aangepast 21 november 2020 om 15:04
De amateurs van Kozakken Boys hebben woensdagavond de laatste zestien in het KNVB-bekertoernooi bereikt. De topklasser uit Werkendam versloeg in Den Haag HBS met 1-2. Het is voor het eerst in de clubhistorie dat Kozakken Boys zo ver komt.
Profielfoto van

Het waren de Hagenezen die thuis de leiding namen in de bekerstrijd tussen de twee topklassers. Al na vijf minuten was het Tjeerd Westdijk die de thuisploeg, in de competitie op zondag spelend, op 1-0 bracht.
Het antwoord van zaterdagploeg Kozakken Boys liet echter niet lang op zich wachten. Na een kwartier schoot Leon Bot de 1-1 binnen voor de Werkendammers.
Kans op kansKozakken Boys liet na de goal zien welk team het beste was en kreeg kans op kans. Dankzij een prachtige knal van Sherwin Grot, onderkant lat, werd het dan ook 1-2 in de 36e minuut.
Dat was ook de ruststand, al had de score veel hoger moeten zijn voor Kozakken Boys. Sterker nog, het duel had al beslist moeten zijn.
StormloopIn de tweede helft probeerde HBS het de Werkendammers nog moeilijk te maken. Dat lukte bij tijd en wijle heel aardig, maar het bleek niet voldoende om Kozakken Boys serieus pijn te doen.
De ploeg uit Werkendam weerstond de stormloop van HBS en plaatste zich uiteindelijk bij de laatste zestien in het bekertoernooi.
Wedstrijd met twee gezichten"De eerste helft hebben we goed gespeeld ondanks een vroege achterstand, maar nagelaten om de wedstrijd al in de eerste helft te beslissen. We laten hen in leven en dan kan je de tweede helft zien dat bij ons voorin de krachten wat wegvloeien. Dan wordt het overleven en vechten en dat hebben we goed gedaan. Maar ik denk dat we terecht hebben gewonnen. Het was wel een wedstrijd met twee gezichten, dat klopt."
Hopen op topclub bij loting"We gaan donderdagavond kijken wie er uit de koker komt", zegt doelpuntenmaker Leon Bot. "Ik hoop op een topclub of een hele mooie eredivisieclub. We hebben nu twee keer thuis gespeeld tegen Utrecht en Heerenveen, maar het lijkt me ook wel eens mooi om ergens uit te spelen met veel publiek op de tribune."

De gewonnen wedstrijd kan nog een vervelend staartje krijgen voor de ploeg uit Werkendam. Invaller Lukoki stond voor het begin van de wedstrijd nog niet op het wedstrijdformulier. Zijn naam werd pas in de rust bijgeschreven.
Brabants succesDinsdagavond bereikten PSV, FC Den Bosch en Willem II ook de laatste zestien van het bekertoernooi.