Kozakken Boys wint in KNVB-beker, maar onzeker of club doorgaat door fout op wedstrijdformulier

28 oktober 2015 om 22:56 • Aangepast 21 november 2020 om 15:04
nl
Kozakken Boys won woensdagavond in de beker van HBS uit Den Haag, maar het is onzeker of de Werkendammers daadwerkelijk doorgaan in het toernooi. Invaller Madjer Lukoki stond voor het begin van de wedstrijd nog niet op het wedstrijdformulier.
Profielfoto van
Geschreven door

Zijn naam werd pas in de rust bijgeschreven. De scheidsrechter van het duel heeft het voorval met Lukoki in zijn rapportage opgenomen. Volgens assistent-trainer Ton Cornelisse speelde het idee Lukoki niet te laten invallen niet door de hoofden van de technische staf. "Wij als trainers wisten niet dat hij niet op het formulier stond."
Gevolgen onbekend“Ik weet niet of het consequenties heeft voor Kozakken Boys”, liet Lukoki aan de verslaggever van Omroep Brabant weten. Kozakken Boys versloeg HBS met 1-2. HBS heeft de zaak aangekaart bij de KNVB.

Wachten op privacy instellingen...

Onderste steen boven"Het is natuurlijk een foutje geweest", zegt Cornelisse. "En dat is in de rust gecorrigeerd, de vierde official zei ook dat het zo goed was. Bovendien was de wissel in de elfde minuut en die heeft hij zelf goedgekeurd. Op basis waarvan heeft hij Lukoki dan het veld ingelaten? Daar ben ik benieuwd naar."
"Lukoki had zijn spelerspas bij en is ook speelgerechtigd. Ik verwacht hooguit een geldboete, anders halen wij de onderste steen boven. Er zitten nog vier amateurclubs bij de laatste zestien, dus onze belangen zijn groot. Ik denk dat wij donderdag gewoon in de koker zitten", aldus Cornelisse.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.