Video

'Ze hebben al vaker een bal aangeraakt', asielzoekers winnen potje voetbal van Wodan in Eindhoven

28 oktober 2015 om 02:56
nl
Een elftal van jongens van het asielzoekerscentrum in Eindhoven heeft woensdagavond een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tegen een elftal van voetbalclub Wodan. De jonge voetballers komen uit Syrië, Libië en Erritrea en hadden veel plezier in het voetbaluitje. Ze wonnen de wedstrijd zelfs.
Geschreven door

Ze hebben er zichtbaar veel plezier in het voetbalspel. "Dit is een fanatieke club", zegt Sjoerd van het COA, het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers.
Voetballen om te integrerenHet animo om te sporten is groot bij de vluchtelingen, een elftal was dan ook snel gevormd. Volgens Sjoerd integreren de mensen zo ook sneller in onze samenleving.
Ali is gevlucht uit Libië en is een van de spelers. Aan de kou in Nederland is hij al gewend. Hij geniet van het avondje voetbal en zegt dat Libië een echt voetballand is, vergelijkbaar met Brazilië.
Elke vrijdag een wedstrijdjeVoetbalclub Wodan is enthousiast over de komst van het elftal van asielzoekers, zegt Jan de Koning van de club. Hij wil proberen om voortaan iedere vrijdag een wedstrijd te organiseren met asielzoekers.
Talent zit er volgens hem zeker tussen. "Deze mensen hebben vaker een bal aangeraakt." Dat bleek want de asielzoekers wonnen met 2-3.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.