Video

‘Rowwen Hèze gaat door tot en met de rollator’, zeggen Tren van Enckevort en Jack Poels

29 oktober 2015 om 14:14
nl
Rowwen Hèze was donderdagmorgen te gast bij Omroep Brabant. De band speelde met vijf gastmuzikanten meerdere nummers. Presentatrice Hilde de Bresser sprak ook met Jack Poels, Tren van Enckevort en Theo Joosten over het 30-jarig jubileum. Voorlopig gaan ze nog wel even door. “Muziek is voor de eeuwigheid. Rowwen Hèze is ook voor de eeuwigheid”, zegt Poels.
Geschreven door

Het begon in 1985 allemaal met een carnavalslied. Nu dertig jaar later heeft de band een enorm repertoire opgebouwd, talloze keren opgetreden op festivals en meerdere theatertours achter de rug. De band viert het jubileum dit jaar op allerlei manieren.
Jubileum“We hebben onder andere een eigen magazine uitgebracht, de Matty. We hebben onszelf ten doel gesteld om elke maand een nieuw nummer uit te brengen, dat geeft druk, maar er komen ook prachtige liedjes uit. De fans reageren geweldig en een feestje is altijd leuk!” zegt Theo Joosten. [tweet:body:https://twitter.com/RowwenHeze/status/659671489122312192]Veel fans zijn behoorlijk fanatiek. Jack: “We schrikken er soms wel eens van bij een langzaam liedje. Je ziet sommige fans eerst helemaal los gaan en diezelfde mensen gaan dan ineens op hun knieën zitten.” “Je geeft die mensen zoveel. Je kunt ze ook troost geven en een traan laten vloeien. Dat geeft een mooi gevoel”, zegt Tren.  
SlotconcertenHet hoogtepunt van het jubileumjaar is in het weekend van 6, 7 en 8 november. Op vrijdag en zaterdag zijn de grootse slotconcerten in America. Het weekend wordt afgesloten met ‘Zondag in ’t Zuiden’. Dat is ook de dag waarop ‘Gebrouwe in Limburg’ éénmalig live wordt uitgevoerd door alle muzikanten. [youtube:body:https://youtu.be/K1Q8XJdkLpg]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.