Opnieuw zelfmoord in gevangenis Vught: moordenaar Elias B. maakt eind aan zijn leven

29 oktober 2015 om 08:44
nl
In de gevangenis in Vught heeft opnieuw een gedetineerde zelfmoord gepleegd. Dit keer gaat het om Elias B. De 46-jarige man zat vast voor het doodsteken van een 27-jarige vrouw in Sneek.
Geschreven door

B. was ondergebracht in het Penitentiair Psychiatrisch Centrum, een onderdeel van het complex in Vught. Daar pleegde hij vrijdag zelfmoord. Zijn advocaat Peter Plasman noemt de dood van zijn cliënt 'een zeer tragische aangelegenheid'.
"Zijn zaak was ook al bijzonder tragisch. "Bij gebrek aan wetenschap over de omstandigheden rond het overlijden van mijn cliënt kan ik verder geen commentaar geven”, liet Plasman in een schriftelijke reactie aan Omroep Brabant weten.
'Suïcide binnen muren mag niet'De zelfmoord van B. is volgens De Telegraaf de elfde dit jaar in gevangenissen in Nederland. Een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie: "Suïcide binnen de muren mag eigenlijk niet gebeuren, maar helemaal te voorkomen is het niet."
In juli maakte de verdachte van seksueel misbruik van een aantal jonge kinderen, Gijs N. uit Udenhout, een eind aan zijn leven. Hij deed dit in de gevangenis in Dordrecht.
Lau GeeraetsIn april pleegde de tot levenslang veroordeelde Lau Geeraets zelfmoord in Vught. Hij zat in de Extra Beveiligde Inrichting nadat hij werd veroordeeld voor een dubbele moord op twee Marokkanen in 2006 in het Limburgse Venray.
In het Vughtse gevang worden dus vaker zelfmoorden gepleegd of pogingen daartoe gedaan. Uit onderzoek in 2013 bleek dat de zorg en toezicht niet tekortschoten. Wel moest de dossiervoering worden verbeterd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.