'Moordverdachte Hooge Zwaluwe eerder kruimeldief dan zware drugscrimineel'

29 oktober 2015 om 09:40
nl
In Antwerpen reageren bekenden van moordverdachte Samir T. (39) verbaasd dat hun plaatsgenoot vermoedelijk betrokken is bij de dubbele moord in Hooge Zwaluwe. Ze omschrijven de gewonde Belg van Marokkaanse afkomst 'eerder als een kruimeldief dan als een zware drugscrimineel'.
Geschreven door

Dat meldt BN DeStem. T. maakt voor zover bekend geen deel uit van een van de vele grote drugsbendes die in Antwerpen actief zijn. Wel zat hij recent vast op verdenking van diefstal en heeft hij criminele vrienden. T. zou geen crimineel zijn die met grote drugsdeals te maken zou hebben en dat zaken doet met topcriminelen uit Nederland.
Bronnen schetsen een scenario waarin de Amsterdamse slachtoffers Muljaim Nadzak (34), in het circuit bekend als ripper, en No Surrender-captain Brian Dalfour (47) erop uit waren om de Belgen te bestelen bij een drugsdeal.
In het vakantiehuisje werden donderdag 15 oktober de lichamen gevonden van Brian Dalfour en Muljaim Nadzak. Dalfour was leider van het Amsterdamse chapter van motorclub No Surrender. Nadzak stond te boek als een van de meest gevreesde en beruchte rippers van Amsterdam. Ook Dalfour hield zich bezig met rippen.
Alles over de dubbele moord in Hooge Zwaluwe lees je op onze speciale themapagina: omroepbrabant.nl/moordhoogezwaluwe.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.