Kovacs krijgt European Border Breaker Award, Adele en Stromae gingen haar voor

29 oktober 2015 om 11:10
nl
De Eindhovense zangeres Sharon Kovacs krijgt de European Border Breaker Award. Dit is dé Europese muziekprijs voor nieuwe, veelbelovende artiesten.
Geschreven door

De onderscheiding gaat naar artiesten die met hun album en optredens niet alleen succes hebben in eigen land, maar ook daarbuiten. Onder anderen Adele, Caro Emerald en Stromae gingen Kovacs voor.
Eurosonic Noorderslag festivalDe Eindhovense zangeres krijgt de prijs op 13 januari, tijdens het Eurosonic Noorderslag festival in Groningen. Kovacs' ster is vooral gerezen na het uitkomen in 2014 van 'My Love', haar debuut. Deze zomer was ze een van de publiekstrekkers op Paaspop in Schijndel, Bospop in Weert, North Sea Jazz in Scheveningen en in shows in Duitsland. Kovacs is bovendien bezig met haar 'Shades of Black'-tour.
Onlangs werd bekend dat de Eindhovense de titelsong gaat schrijven voor De Helleveeg, de verfilming van het gelijknamige boek van A.F.Th. van der Heijden uit Geldrop. De opnamen van deze film van regisseur André van Duren uit Reek zijn in volle gang.
De uitreiking wordt georganiseerd door de festivalorganisatie en de European Broadcasting Union. De verkiezing wordt ondersteund door onder meer het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De EBBA deelt de award voor de dertiende keer uit.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.