Video

Medelijden met dakloze man na brand Bergen op Zoom: nog één nacht in hotel en daarna urgentie

29 oktober 2015 om 13:18 • Aangepast 21 november 2020 om 15:03
nl
Manfred van Vlimmeren uit Bergen op Zoom mag nog één nacht op kosten van de gemeente in een hotel doorbrengen. Een brand verwoestte maandagochtend onder meer zijn appartement aan de Goudbaard. Voor de mensen die niet terugkonden naar hun woning, heeft de gemeente een tijdelijk verblijfadres geregeld. Tot donderdag.
Profielfoto van
Geschreven door

Van Vlimmeren heeft geen inboedelverzekering en voor hem zou de regeling die de gemeente heeft getroffen betekenen dat hij op straat komt te staan. Deze verzekering keert in dit soort gevallen een bedrag uit voor vervangende woonruimte.
Boven het budgetWoningcorporatie Stadlander deed Van Vlimmeren een aanbod om voor 400 euro per week op een vakantiepark te gaan wonen. Die huur was boven het budget van de gedupeerde bewoner.
De gemeente betaalt nu één extra overnachting voor Van Vlimmeren.
Urgentie voor nieuw appartementAan het eind van de middag werd bekend dat Van Vlimmeren vrijdagochtend vanwege urgentie mag gaan kijken bij een ander appartement in de stad. "Daar ben ik heel blij mee, ik moet alles wat ik nu kan krijgen aannemen", vertelt hij opgelucht.
Hij hoopt nadat zijn appartementencomplex weer bewoonbaar is terug te kunnen naar zijn oude woning.

Wachten op privacy instellingen...

Tijdelijk intrekken bij familie was geen optie voor hem. Hij werkt in de Scheldestad en zijn familie woont in Terheijden en Breda. Van zijn vervoersmiddelen scooter en fiets is na de brand niets meer over.
Donderdagmiddag neemt een constructeur de schade in zijn appartement op en kon Van Vlimmeren nog wat spullen uit zijn huis halen. "Ik heb niet veel meegenomen, een extra jas, wat kleding en ik heb de vriezer maar leeggehaald want alles lag te beschimmelen", vertelt hij.
De schade in zijn appartement lijkt mee te vallen. "Er zijn geen vlammen geweest, maar alles zit onder een dikke laag roet en stinkt enorm naar rook."

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Appartementen en auto's beschadigdDe brand brak maandagochtend rond kwart voor vijf uit. In de garage stonden 44 auto's. De helft daarvan is verwoest. Woensdagavond werd bekend dat mogelijk 28 van de 66 appartementen gesloopt moeten worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.