Bevoorrading The Grass Company door Tilburger moet bestraft worden: boete en cel geëist

29 oktober 2015 om 12:23
nl
Een man uit Tilburg moet toch gestraft worden voor het leveren van softdrugs aan twee coffeeshops van The Grass Company in Den Bosch. Dit vindt de advocaat-generaal van het gerechtshof in Den Bosch. De rechtbank wilde de verdachte niet straffen.
Geschreven door

Tegen de 52-jarige Tilburger is een boete van 50.000 euro en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een jaar geëist. Volgens de advocaat-generaal was sprake van de teelt van en de handel in hennep en leidden deze praktijken tot zware vormen van criminaliteit.
Sluiting zaken na inval in stashDe verdachte wordt gezien als iemand die in dienst was van een bedrijf, dat vanuit een verborgen ruimte coffeeshops bevoorraadt. De rechtbank verklaarde hem precies twee jaar geleden ook schuldig, maar legde hem geen straf op.
De praktijken die aanleiding waren voor de rechtszaken, kwamen aan het licht bij een inval van de politie in een zogeheten stash. Vanuit deze locatie aan de Rietveldenweg in Den Bosch werden coffeeshops bevoorraad. Tijdens het onderzoek ter plaatse werd ruim 130.000 euro aan drugs in beslag genomen. Na de politieactie, in september 2011, moesten twee van die zaken in de stad, Pistache en Twins, een maand op slot.
Johan van LaarhovenJustitie en The Grass Company, dat ook vestigingen heeft in Tilburg, zijn al jaren in een strijd met elkaar verwikkeld. Zo ligt onder anderen de oprichter en voormalig directeur van de keten, Johan van Laarhoven, al geruime tijd onder vuur. De voormalige inwoner van Tilburg zit vast in een gevangenis in Thailand.
Hij moest zich in het Aziatische land verantwoorden voor het witwassen van geld dat hij met zijn 'Company' zou hebben verdiend. De rechtbank in de hoofdstad Bangkok doet op 10 november uitspraak.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.