'Hoog tijd voor een pot voetbal die drie punten oplevert', FC Den Bosch wil weer eens winnen - Omroep Brabant

'Hoog tijd voor een pot voetbal die drie punten oplevert', FC Den Bosch wil weer eens winnen

29 oktober 2015 om 14:15
nl
FC Den Bosch wist zich afgelopen dinsdag dankzij een knappe 3-0 overwinning op Almere City bij de laatste zestien te spelen in het toernooi om de KNVB-beker. De ploeg wil het goede gevoel meenemen naar de competitie, want daar mag ook wel weer eens gewonnen worden. "De laatste tijd spelen we wel beter voetbal, maar de resultaten blijven achter", zegt keeper Kees Heemskerk.
Geschreven door

Afgelopen weekend verloor FC Den Bosch met 1-0 thuis van VVV Venlo en daarvoor speelde de ploeg twee keer gelijk. Het is hoog tijd voor een pot voetbal die drie punten oplevert. Vrijdagavond kan dat uit bij FC Dordrecht.
Kansen afmaken"Ik denk dat wij van iedereen kunnen winnen", zegt FC Den Bosch-verdediger Tim Hofstede. "We weten dat Dordrecht op de eigen, bekende manier speelt, namelijk volle bak vooruit. Als we dat goed weten te counteren, liggen er zeker mogelijkheden."
Dat denkt ook doelman Kees Heemskerk. "De laatste tijd spelen we beter voetbal, maar de resultaten blijven achter. We maken de kansen niet echt af, terwijl we dat in de beker wel doen. We moeten dit weekend bewijzen dat we het in de competitie ook kunnen."
De bekerwinst op Almere City en de drie goals die daar zijn gemaakt, heeft de ploeg in ieder geval weer extra vertrouwen gegeven. "Na vrijdag waren we toch wat teleurgesteld", zegt Hofstede, inmiddels veteraan bij de Bosschenaren. "Dan is de stemming altijd minder. En nu win je en ga je met een veel lekkerder gevoel naar Dordrecht toe."
Loting KNVB-bekerVoordat het vizier helemaal op FC Dordrecht gericht wordt, gaat de focus donderdagavond nog even op de loting van het bekertoernooi. "Het is een beetje dubbel, zegt Tim Hofstede over de gewenste tegenstander. "Als je verder gaat komt er weer wat geld binnen voor de spelersgroep, dus aan de ene kant wil je een ronde verder. Aan de andere kant als je een club als Feyenoord loot, is dat voor ons fantastisch. Ik hoop in ieder geval op een thuiswedstrijd."
App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.