PVV: ‘Asielwaanzin en azc-propaganda in Brabantse Dorpen Derby’

29 oktober 2015 om 15:55
nl
De Brabantse Dorpen Derby ‘creëert kunstmatig draagvlak voor asielwaanzin’. Dit vindt de fractie van de PVV in Provinciale Staten. In de wedstrijd van de provincie zelf nemen projecten van negen dorpen het tegen elkaar op. Bij het project van Stevensbeek zijn bewoners van het asielzoekerscentrum (azc) in het naburige Overloon betrokken.
Geschreven door

De jury van de wedstrijd, onder voorzitterschap van SP-gedeputeerde Henri Swinkels, heeft Stevensbeek als finalist aangewezen. Sport Vereniging Stevensbeek wil bewoners van het azc binden aan de inwoners van Stevensbeek door samen te sporten.
Niet door de beugelVolgens de PVV kan dit niet door de beugel en is er sprake van ‘publieke manipulatie’. De fractie heeft Statenvragen gesteld over de Dorpen Derby.
Projecten die door dorpen worden aangedragen kunnen hiervoor subsidie krijgen van de provincie. De PVV wil onder meer weten waarom er, zoals de partij dit noemt, 'asielpropaganda' gesubsidieerd wordt.
Aandacht op Omroep BrabantOmroep Brabant besteedt geregeld aandacht aan de Brabantse Dorpen Derby. De verrichtingen van de finalisten zijn vanaf zaterdag 19 september wekelijks (19.00 uur, ieder uur herhaald) op onze zender te zien.
Tot en met 6 december kan het publiek via Facebook en de site van de Dorpen Derby te stemmen op hun favoriet. Uiteindelijk bepalen de publieksstemmen en de jury-uitslag samen de top drie. De finale is op 12 december.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.