Achttien huizen verkocht via Moerdijkregeling

29 oktober 2015 om 17:20
nl
De gemeente heeft tot nu toe achttien huizen aangekocht via de Moerdijkregeling. De regeling is op 1 januari ingegaan en geeft huiseigenaren de garantie dat ze op ieder moment hun huis kunnen verkopen aan de gemeente voor 95 procent van de taxatiewaarde. De gemeente heeft inmiddels twee van de achttien huizen doorverkocht. Twaalf huizen zijn verhuurd, waarvan zes langdurig. Voor de overige vier woningen hebben zich al potentiële huurders en kopers gemeld, maar die onderhandelingen zijn nog niet afgerond.
Geschreven door

De Moerdijkregeling is een van de meest opvallende maatregelen om het dorp Moerdijk weer nieuwe glans te geven. Die glans was nodig na het bekend worden van de ingrijpende plannen voor het Zeehaven- en Industrieterrein Moerdijk. Er werd gevreesd voor een leegloop van het dorp.
Branden en meer industrieEen meerderheid van de 1150 dorpsbewoners gaf aan te willen blijven, maar bezorgd te zijn over de toekomst. Na een aantal grote branden op het industrieterrein, zoals de enorme vuurzee bij Chemie-Pack in 2011, raakte het imago van het dorp flink beschadigd. Het nieuws dat er nog meer industrie zou komen, deed mensen twijfelen aan de leefbaarheid.
Een groot pakket aan maatregelen om de leefbaarheid te verbeteren volgde. De gemeente Moerdijk, de provincie en Havenschap Moerdijk werken nu samen met de inwoners aan herstel van het vertrouwen. In totaal word 20 miljoen euro geïnvesteerd in het dorp. Op maandag 9 november worden de dorpsbewoners ingelicht over alle ontwikkelingen in het dorp.
Woningmarkt in de liftVolgens de gemeente helpen de maatregelen. "De reguliere woningmarkt zit nu ook weer in de lift. Buiten de Moerdijkregeling zijn er nog tussen de vijf en tien huizen verkocht. Voor het grootste deel zijn de nieuwe kopers starters en jonge gezinnen en dat heeft een gunstig effect op de leefbaarheid", zo zegt een woordvoerder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.