Moord op Tommie van der Burg voor het eerst belicht in Bureau Brabant: getuigen gezocht

29 oktober 2015 om 17:58
nl
De moord op de 31-jarige Tommie van der Burg wordt maandagavond voor het eerst belicht in het opsporingsprogramma Bureau Brabant. Van der Burg werd in de nacht van zondag 12 op maandag 13 april bij hotel Van der Valk in Eindhoven aan de Aalsterweg doodgeschoten.
Geschreven door

In Bureau Brabant wordt een oproep gedaan aan specifieke getuigen. De politie is naar eigen zeggen 'nog altijd volop bezig met het onderzoek'.  
Van der Burg werd in een auto meerdere keren onder vuur genomen bij het hotel aan de Aalsterweg. De wagen reed daarna tegen een bord en kwam op z'n kant terecht.
Bekende van de politie
De Telegraaf onthulde onlangs dat Van der Burg verdachte is geweest in een omvangrijk onderzoek, Balduc genaamd, naar de handel in grondstoffen voor synthetische drugs. Zijn advocaat Mark Nillisen heeft dat bevestigd.

Van der Burg was een bekende van de politie. Hij werd verdacht van betrokkenheid bij een schietpartij in Heesch. De man uit Best werd veroordeeld tot vijf maanden celstraf voor verboden wapenbezit.
Andere zaken
In de uitzending van Bureau Brabant komen maandag ook andere zaken aan het bod. Zo worden er beelden getoond van de beroving van een 65-jarige vrouw in Roosendaal, de diefstal van een horlogecollectie in Prinsenbeek en de diefstal van een fiets in Oss.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.