Breda Bierstad? Met deze tour langs twaalf kroegen wel!

29 oktober 2015 om 18:09
nl
Dat Breda bourgondisch is weten we wel. Maar Breda staat na Amsterdam en Maastricht ook op de derde plek van steden waar mensen aan denken als ze BIER horen. Toch is dat niet genoeg. Om Breda een plekje te doen stijgen op die lijst is er nu een heuse bierroute. Met een stempelkaartje trek je langs twaalf Bredase biercafés. Is de stempelkaart vol, ontvang je de Breda Bierstad pin.
Geschreven door

In het stempelboekje staat informatie over de cafés en het bier. Achterin bevindt zich de stempelkaart met plek voor twaalf stempels.
"Zo'n route is zeker leuk om te lopen", zegt een fanatiek bezoeker van café De Beyerd. "Zo kom je toch op plekken waar je anders niet zo snel zou komen."
'Bij gezelligheid denk ik aan bier' Een jongeman die in de Boterhal een speciaal biertje drinkt weet waarom bier bij Breda hoort. "Breda is echt een bourgondische en gezellige stad en bij gezelligheid denk ik wel aan een lekker biertje."
Het drinken van speciale biertjes is volgens een aantal cafébezoekers iets wat bij Breda hoort door het rijke brouwerijverleden. Toch is het ook iets wat de laatste tijd in opkomst is. "Eerst dronken we vooral veel pils, nu proeven we bier, dat is wel iets van de laatste tijd", vertelt een bierliefhebber.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.