Video

Alleen op de oceaan en geen contact met de buitenwereld: Dimitri Simons zeilt solo de Mini Transat-Îles

29 oktober 2015 om 19:41
nl
Een paar weken alleen op een verlaten oceaan. Voor sommige mensen een hel, voor Dimitri Simons uit Ossendrecht een droom. Hij doet mee aan zeilwedstrijd Mini Transat-Îles waarbij hij geen contact mag hebben met de buitenwereld. “Het is een eenzaam gevecht met de elementen, heerlijk.”
Geschreven door

Momenteel is hij in Lanzarote op de Canarische Eilanden druk bezig met de voorbereiding voor het tweede deel van de zeilrace die hem leidt van het Franse Douarnenez naar Guadeloupe in het Caribisch gebied. Zaterdag vertrekt hij.
‘Maar weinig contact’De passie van Dimitri Simons is zeilen. Hij kan er goed tegen alleen zijn. “Ik heb een boot van 6,5 meter lang met daarbij een leefruimte van drie vierkante meter. Je bent dan erg op jezelf aangewezen.”
In de komende weken zal Simons, voormalig student van de TU Delft bijna geen contact met de buitenwereld hebben. “Iedere dag krijg ik een bericht van de organisatie met informatie op welke plaats ik lig en de voorspelling van het weer. Meer contact is er niet.”
‘Gevecht met de elementen’Aan deze zware solozeilrace deed ook een andere Nederlander mee, maar deze is na twee dagen al uitgevallen. Dimitri is tijdens de race ook erg ziek geworden en heeft op minimale krachten het eerste deel uit weten te varen. Hij is nu twintigste op de ranglijst en de tijden van de eerste en tweede etappe worden bij elkaar opgeteld.
Simons is ervan overtuigd dat hij veel beter kan en is daarom vol vertrouwen voor de volgende lange etappe. “Het is een race tegen de tijd. In je eentje ga je het gevecht aan met de elementen. Het is erg mooi.”    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.